Три популярни храни не бива да се ядат горещи. Това

...
Три популярни храни не бива да се ядат горещи. Това
Коментари Харесай

Важно! Три храни не бива да се ядат горещи

Три известни храни не трябва да се ядат горещи. Това разгласи Анте Гал, представител на Германското общество по хранене, съобщи РИА Новости. Това се отнася най-много до пастата, картофите и ориза.

Високото наличие на нишесте и въглехидрати в тях води до скок в равнищата на кръвната захар. Въпреки това, когато се охладят, те освен спомагат за регулирането на равнищата на захарта, само че и имат позитивен резултат върху функционалността на червата, посочи БГНЕС.

" Когато тези храни се употребяват охладени, нишестето в тях се отделя като артикул на разлагането. Това има позитивен резултат върху чревната флора, контролира кръвната захар и даже може да ви помогне да отслабнете ", сподели Гал.

Помагането на червата се дължи на обстоятелството, че в този случай нишестето се всмуква по същия метод, както и фибрите. Това укрепва чревната флора и усъвършенства храносмилането. Регулирането на равнищата на захарта оказва помощ на тялото да понижи чувството за апетит, а калориите в студените нишестени храни са по-малко.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР