Три писма ще изпрати кмета на Кърджали д-р инж. Хасан

...
Три писма ще изпрати кмета на Кърджали д-р инж. Хасан
Коментари Харесай

Кметът на Кърджали изпраща три писма до ММС

Три писма ще изпрати кмета на Кърджали доктор инж. Хасан Азис до Министерството на младежта и спорта, свързани с обезпечаване на средства за ремонт на в този момент съществуващата спортна зала в Кърджали, създаване на новата спортна зала, първа копка за която бе направена още през 2020 година и даване на парцел в региона на „ Горубсо ”, взаимен на парцела, който община Кърджали даде на спортното министерство за създаване на новата спортна зала.

Около това решение се сплотиха болшинството от съветниците в локалния парламент след диспути, провокирани от предложение на ГЕРБ за включване в дневния ред на точка, обвързвана с дофинансирането на построяването на новата спортна зала.

От ГЕРБ припомниха, че през 2018 година са били отпуснати 4 милиона лв. за построяването й, предназначен е терен и през 2020 е направена първа копка за създаване на новия състезателен обект. Според общинския консултант Руслан Терзиев е била определена и компания реализатор. До тук обаче нещата спрели. Последвалите две служебни държавни управления и едно постоянно не придвижили плана напред

„ Междувременно строителните материали нарастнаха и се оказа, че отпуснатите средства са незадоволителни ”, напомни Терзиев.

Той предложи Общинския съвет да одобри решение за искане към служебния министър-председател и спортния министър за разпределяне на спомагателни средства от бюджета на министерството на младежта и спорта, недостигащи за създаване на нова спортна зала в Кърджали.

В дебата се включи и Милко Багдасаров от Българска социалистическа партия. От думите му стана ясно, че е направил предложение пред Комисията за юношески действия и спорт средствата, отпуснати за строителството на новата спортна зала да бъдат пренасочени към изработката на ремонт на спортна зала „ Арпезос ”, защото предлагането за дофинансиране би отдалечило построяването на новата спортна зала в по-далечното обозримо бъдеще.

Кметът доктор инж. Хасан Азис напомни, че Община Кърджали е направила нужното, с цел да даде имот на Министерството на младежта и спорта за построяването на нова зала.

„ Направихме го с ангажимента, от своя страна страната да ни даде имот от към 10 декара в региона на Горубсо, колкото е и парцелът, който ние предоставихме за новата спортна зала. Този въпрос още не е решен ”, разяснява доктор инж. Хасан Азис.

Той поправя изказванието на общинския консултант от ГЕРБ, че имало определен реализатор за създаване на залата.

„ Няма подобен! ”, безапелационен бе кметът. „ Ние имаме потребност от ремонт на в този момент съществуващата зала, имаме потребност и от нова зала. Както и от имота, еднакъв на този, който предоставихме за построяването на спортната зала ”, сподели кметът доктор инж. Хасан Азис.

От думите му стана ясно, че ще се ангажира още през днешния ден с изпращането на писма до министъра на младежта и спорта с искане тези въпроси да бъдат решени.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР