Три пъти по-голям ще е Коледният базар във Велико Търново

...
Три пъти по-голям ще е Коледният базар във Велико Търново
Коментари Харесай

Коледният базар във Велико Търново става три пъти по-голям

Три пъти по-голям ще е Коледният базар във Велико Търново тази година. Освен досегашните 25 къщички към централната зона на парк „ Марно поле “, по алеите в посока Летния спектакъл ще бъдат ситуирани още 33 дървени павилиони, оповестиха от Общината.

Така ще могат да вземат участие доста повече изложители, производители и занаятчии, които още веднъж ще зарадват жителите и гостите на старопрестолния град със своите сувенири, ръчно създадени произведения, дарове, захарни изкушения и сладки лакомства, месни деликатеси, греяно вино и други.

Пред входа на Летния спектакъл ще бъде издигната и празничната сцена на базара, на която локални и гостуващи обединения ще радват посетителите с осъществявания на коледна тема и други.

Приказното коледно градче публично ще отвори порти на 1 декември и ще работи всеки ден до 1 януари в това число от заран до вечер. И през 2022 година една от къщичките ще бъде разполагаем на надарените самодейци от обществените услуги в общината, а в нея ще бъде подредена благотворителната галерия „ Ние можем “, която се провежда за 17-та поредна година.

В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, по традиция ще се проведат и благотворителните акции , които всяка година са част от базара.

Отново ще бъде отворена и специфичната Коледна поща, където до 21 декември децата ще могат да пуснат своите писма до Дядо Коледа. За да получат отговор, помощниците на белобрадия дъртак поучават всички малчугани да не пропуснат да напишат противоположен адрес към своите пожелания.

Коледният базар в остарялата столица се провежда от Община Велико Търново и Общинска туристическа организация „ Царевград Търнов “. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР