Три от най-популярните убийци в света на Джон Ленън, Робърт

...
Три от най-популярните убийци в света на Джон Ленън, Робърт
Коментари Харесай

Вижте къде са убийците на Джон Ленън, Робърт Кенеди и Малкълм Х

Три от най-популярните убийци в света на Джон Ленън, Робърт Кенеди и Малкълм Х към момента са живи. Двама от тях убийците на Джон Ленън и Робърт Кенеди се намират в пандиза с доживотни присъди и постоянно се пробват да бъдат помилвани, само че това не се случва. Убиецът на Малкълм Х е на независимост от 2010г.
Прочетете още
Сирхан Сирхан - умъртвил Робърт Кенеди през 1968г.

Едно от 4-те най-шокиращи убийства през 60-те години в Съединени американски щати е осъществено от родения в Йерусалим Сирхан Сирхан, който има палестински и йордански корени. Той убива тогавашния претендент за президент на Съединени американски щати Робърт Кенеди в хотел Амбасадор в Лос Анджелис. Това се случва пет години след убийството на брата на Робърт - Джон, който тогава е президент на Съединени американски щати. В хотела Робърт Кенеди печели Калифорния и излиза наяве, че съвсем несъмнено той ще е новият президент на Съединени американски щати. Сирхан обаче го прострелва, когато той се ръкува със своите фенове. Сирхан е арестуван незабавно и пратен в пандиза. Осъден е на гибел през 1969г., само че присъдата му е сменен с пожизнен затвор. Прави доста опити да апелира наказването си, само че несполучливо. В момента се намира в пандиза Richard J. Donovan Correctional Facility в Сан Диего, Калифорния.

Марк Дейвид Чапмън умъртвил Джон Ленън през 1980г.

Легендарният музикант и член на Бийтълс Джон Ленън е убит от екзалтиран почитател на 8 декември 1980г. в Ню Йорк. Той е убит с пет изстрела и по-късно умира в болничното заведение. Остава на мястото на закононарушението и споделя, че книгата „ Спасителят в ръжта “ го е въодушевила и стимулирала. Чапман има психологични проблеми и е наказан на пожизнен затвор. Прави доста опити за предварително освобождение, а през февруари ще стане ясно решението дали той ще бъде пуснат на независимост, откакто за 13-ти път желае предварително освобождение. В момента се намира в пандиза Green Haven Correctional Facility в Ню Йорк, където е изместен през 2022-та година.

Томас Хаган убил Малкълм Х през 1965г.

Безспорно убийството на активиста Малкълм Х е едно от най-бруталните на известна персона дружно с това на египетския президент Ауар Садат. Той е измежду главните мотори на Нацията на исляма, към която има голям интерес през 60-те години, а Касиус Клей - считаният за най-велик боксьор в света е част от организацият, приема исляма и приема името Мохамед Али. Малкълм Х е погубен на 21 февруари 1965г., когато произнася тирада. Застрелян е с 16 патрона от трима души Томас Хаган, Норман Бътлър и Томас Джонсън. По-късно се оказва, че от тримата само Томас Хаган признава за убийството. Бътлър и Джонсън са освободени през 1988г. след съвсем 20 години в пандиза. Преди три години обаче излизат от ден на ден доказателства, че Бътлър и Джонсън не са били отговорни и не са взели участие в убийството. Двамата са онивени и присъдите им анулирани. Джонсън обаче умира по-рано, а Норман Бътлър осъжда страната за 40 млн. $ за 20-те години в пандиза. Хаган е пуснат условно през 2010-та година и в края на април същата година е пуснат от пандиза. Той признава, че е измежду убийците на Малкълм Х, само че декларира, че Бътлър и Джонсън не са взели участие в него. Останалите убийци на деятеля по този начин и не са открити. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР