Три неправителствени организации - Българският хелзинкски комитет, сдружение ДРОМ -

...
Три неправителствени организации - Българският хелзинкски комитет, сдружение ДРОМ -
Коментари Харесай

БХК към Томислав Дончев: Разграничи се от съпругата си, или оставка

Три неправителствени организации - Българският хелзинкски комитет, съдружие ДРОМ - Видин и съдружие Ларго - Кюстендил - упорстват в отворено писмо вицепремиерът Томислав Дончев да осъди постовете на брачната половинка си Светлана Дончева във фейсбук, или да подаде оставка. Според трите организации постовете на Дончева са антиромски и дискриминационни. Става дума за три поста, единият от които бе заличен от админите на обществената мрежа, откакто бе докладван от консуматори. " Морковите за ромите са на приключване, време е за тоягата! ", гласеше изтритото изказване.

" Посочените изказвания намираме за отявлено дискриминационни, антиромски. Те популяризират и показват като верни и законни мощно вирулентни и нездравословни стандарти и клюки, които унизяват ромската общественост и укрепват одобрената в обществото враждебна, принизяваща, обидна и нерядко застрашителна за ромите среда. Изразената позиция на госпожа Дончева е неприемлива в една правова и демократична страна, каквато България заявява да бъде. Изявленията й са в прорез с демократичните правила на тъждество и недопускане на дискриминация и са евентуално противоправни ", декларират създателите на отвореното писмо. Според тях вицепремиерът Дончев би трябвало да осъди постовете, въпреки и да не е техен създател.

" Като се има това поради, при положение, че откажете да осъдите изказванията на госпожа Дончева и не се разграничите от тях, Ви призоваваме да подадете оставката си ", приключва писмото.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР