Три момчета от Бургас едва не предизвикаха катастрофа на автобус

...
Три момчета от Бургас едва не предизвикаха катастрофа на автобус
Коментари Харесай

13-годишен обстрелва с камъни автобус, пълен с пътници

Три момчета от Бургас едвам не провокираха злополука на рейс от градския превоз, цялостен с пасажери, откакто нападнаха с камъни транспортното средство. Вандалският акт е осъществен към 17.30 часа на 13 декември. Автобусът, движещ се по линията Б 11, пътувал по маршрут от к-с „ Изгрев “ в посока к-с „ Меден Рудник “. Щом навлязъл в скоростния ръкав в региона на кръстовището на бул. „ Демокрация “ и ул. „ Иван Богоров “, челно пред возилото се изправя малко дете, което с няколко камъка замерило движещото се транспортно средство, счупвайки предното ветроупорно стъкло и дясното странично стъкло. Същото било придружавано от още две момченца, които по-късно избягали.

От полицията акцентират, че само дългият професионален опит и самообладанието на 53-годишният водач предотвратили допускането на следващ пътен случай.

Пътниците са свалени и претрупани във втори рейс на „ Бургасбус “.

По данни на управлението на компания „ Бургас бус “ цената на нанесената вреда е в размер на към 10 000 лева / единствено предното ветроупорно стъкло коства 7300 лева, а 1300 лева е себестойността на дясното странично стъкло/. По случая в Първо Районно ръководство – Бургас е формирана кореспонденция, която следва да бъде докладвана в Районната прокуратура.

Извършителите на хулиганската демонстрация са открити.

„ Шофьорът е запазил хладнокръвие, а кондукторката по най-бързия метод е свалила пасажерите и ги е насочила към идващ рейс. Неприятното е, че това се случва на място, където затормозява придвижването. Още два рейса остават отвън график и им се нарушава разписанието, като други пасажери индиректно са ощетени от тази детска постъпка. Призовавам и родителите и жителите да проявят нужната отговорност ”, сподели шефът на „ Бургасбус “ Петко Драгнев. Неговият апел е и към други водачи на коли и към пешеходци, които пък постоянно внезапно минават пред рейсовете на градския превоз.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР