Три много динамични месеца, след пет избора и след политическа

...
Три много динамични месеца, след пет избора и след политическа
Коментари Харесай

Нинова към ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС: За три месеца възстановихте модела „Борисов“

Три доста динамични месеца, след пет избора и след политическа рецесия България има постоянно държавно управление и работещ парламент. Какво се случи през това време? Всичко в това Народно заседание вървеше в два проекта – един забележим за пред света и един прикрит – той беше същинският. Видимият – заявления за смяна, за непоклатимост, за положителното на България. Сритият – замяна, неустойчивост и допълнително случаи в ущърб на българския народен интерес.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от парламентарната естрада

" Започнахме с договаряния сякаш за реализация на първия мандат, при цялостното схващане на мандатоносителя, че всичко ще се случи с втория – безспорна реплика за доброжелателност и договаряния за основаване на държавно управление. Хора, които се кълняха, че ще си отрежат ръцете, в случай че се съберат с политическия си конкурент, едноръките джентълмени, партии на взаимното отричане стигнаха до здрава прегръдка. Лодката против “Росенец” дебаркира в прегръдката на Движение за права и свободи. Борбата за изчегъртване на ГЕРБ и от ареста на Бойко Борисов стигна до неговата политическа реабилитация и отбягване от наказателна отговорност, с помощта на „ изчегъртвачите “ до този миг Политическа партия и Демократична България. Тръгнахме с плаващи болшинства, което беше неустойчивост и неустановеност и стигнахте, след 2 месеца и половина, до трайна, постоянна, сигурна коалиция ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи ", уточни Нинова.

" За три месеца ни върнахте три години обратно. А желаете, през смяна в Конституцията, да закрепите ръководството си за 30 напред. Защо споделям, че ни върнахте обратно? България исторически направи един кръг и се върна в изходна точка. Исторически към 20-та година. Спомняте ли си, с част от вас бяхме по площадите с хиляди хора против модела на ГЕРБ. Три изгубени години за България! Върнахте го с цялостна мощ. Не „ с 200 “, както споделя Борисов, с 400 го върнахте. Три изгубени години за България. Възстановяване на модела – оня модел на задкулисието, на паралелната страна, на сглобката, на която вие станахте главен притежател. Ето това се случи за три месеца ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

" През цялото това време, тези три месеца, ние останахме поредни, кардинални – каквито сме били в последните години. Защо вие се борихте против Борисов 2 месеца, ние – 10 години. И сме единствените, които оставаме на тази позиция против модела „ Борисов “. Не влязохме в сглобката. Внесохме тези законопроекти, които са значими за България и за българските жители – отхвърлихте всичко. Ваша воля. Днес имате болшинство. Но скоро ще се чуе волята на народа, тъй като тя е висшата и тъй като той е болшинството в България ", сподели в умозаключение Корнелия Нинова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР