Три мигрантски лагера до Атина са поставени под карантина, информира

...
Три мигрантски лагера до Атина са поставени под карантина, информира
Коментари Харесай

Три мигрантски лагера до Атина поставени под карантина

Три мигрантски лагера до Атина са сложени под карантина , осведоми Агенция Франс Прес.

Правителството разгласи, че е наложено " тотално санитарно ограничаване " в лагерите Малакаса, Шисто и Елеонас до 21 септември.
 Гърция спряла 10 000 мигранти
Гърция спряла 10 000 мигранти

Пристигащите са намалели с 84 % от 1 март в съпоставяне със същия интервал на предходната година

Мигрантските лагери в Гърция механически са блокирани от март, като има ограничавания кой може да излиза и да влиза в лагера , което провокира рецензия от страна на правозащитни организации.

Миналата седмица гръцките управляващи засякоха първия случай на ковид в лагера " Мория " на остров Лесбос, където 13 000 бежанци живеят в тежки условия - броят им е повече от четири пъти по-голям от потенциала на лагера.

Министерството по въпросите на миграцията заяви, че лагерът, където 35 души са с ковид все още, ще бъде подложен под карантина до 15 септември, като единствено защитата има достъп след премерване на температурата.

Други два лагера в континенталната част на Гърция също са сложени под карантина , откакто предходната седмица бяха открити първите случаи на ковид.

Министърът на миграцията Нотис Митарахи съобщи, че броят на мигрантите, които живеят в препълнените лагери на петте острова, е понижен с 38% от януари.

В изявление за TV ERT той също приветства 90-процентното понижение на броя на мигрантите , идващи от Турция от началото на годината спрямо 2019 година

Гърция затвори 12 лагера на територията си от началото на 2020 година, като 55 към момента работят.

Общо в Гърция умрелите от ковид са 289 души . Няма умряли от вируса в мигрантски лагери.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР