Три месеца след отнемането на българско дете от майка му

...
Три месеца след отнемането на българско дете от майка му
Коментари Харесай

След 3 месеца майката на отнето българско дете в Италия говори за пръв път с него

Три месеца след отнемането на българско дете от майка му в град Ладисполи, Италия през вчерашния ден тя е съумяла да приказва по телефона за пръв път с него. Разговорът е бил извършен нощес, оповестяват от посолството ни в Рим и твърдят, че не престават да работят за реализирането на постоянни срещи сред детето и майката.

Детето е настанено от една година в католически обществен дом, защото съгласно италианските обществени служби е установена липса на грижи от страна на майката.

Посолството ни в Рим е отправило питане към италианските управляващи по случая и чака публична информация. Следващата седмица се чака да се организира среща със сенатор Лучо Малан и адвокатката на майката.

На 27 юли пред министерството на правораздаването в Рим се събраха членове на асоциацията А Пи Ес, чийто ръководител е сенаторът от " Форца Италия " Лучо Малан, с цел да стачкуват. Поводът за митинга е 12-годишната София - името, с което посочват детето, отнето от българската му майка преди година до Рим.

Този мотив обаче събра на едно място " майки и татковци с най-невероятни истории, юристи от цяла Италия, пристигнали в столицата на свои разходи, асоциации, борещи се за правата на децата, отнети от фамилиите им ". Това заяви сенаторът Малан пред осведомителната организация А Ди Енне Кронос. Всички те желаят проектозакон, който да планува наказания за обществените служащи, които не съблюдават крайни периоди и процедури, и по този метод нарушават нормите за протекция на децата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР