Три кандидатури в парламентаГЕРБ-СДС, “Възраждане и БСП с номинацииИзвестни в

...
Три кандидатури в парламентаГЕРБ-СДС, “Възраждане и БСП с номинацииИзвестни в
Коментари Харесай

Юрист и двама лекари се борят за шеф на НЗОК

Три кандидатури в Народното събрание
ГЕРБ-СДС, “Възраждане ” и Българска социалистическа партия с номинации

Известни в здравните среди лица - един правист и двама лекари, са кандидатурите, импортирани в Народното събрание за нов шеф на Националната здравноосигурителна каса, откакто в сряда изтече срокът, в който парламентарните групи можеха да вършат номинации.

ГЕРБ-СДС са номинирали някогашната директорка на Столичната здравна каса Иванка Динева. Тя е правист, с управнически опит в опазването на здравето. Била е подуправител на НЗОК.

От “Възраждане ” издигат анестезиолога доктор Тодор Хинов - член на Председателския съвет на Българския лекарски съюз. А Българска социалистическа партия оферират докторът на медицинските науки проф. Жени Стайкова, която е част от системата за публичното здраве. От 1995 година до 2014 година е била шеф на ХЕИ, РИОКОЗ, РЦЗ и РЗИ в Кърджали. След това става шеф на Националния център за публично здраве и разбори.

Мандатът на шефа на касата изтича на 13 юли. Длъжността краткотрайно извършва Йорданка Пенкова, откакто Петко Салчев беше отхвърлен през януари.

Тримата номинирани за шефове на касата ще бъдат изслушани на съвещание на здравна комисия на 6 юли, а на 12 юли ще е гласуването в зала.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР