Три жени от Дома за хора с физически увреждания в

...
Три жени от Дома за хора с физически увреждания в
Коментари Харесай

Огнище на Covid- 19 в социалния дом в Джурково, болница отказва прием

Три дами от Дома за хора с физически увреждания в село Джурково, община Лъки, са дали позитивна проба за Covid-19, предава БНР.

Те са на възраст сред 30 и 40 години и са настанени за лекуване в Инфекциозното поделение на УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив.

Взети са проби на всички 40 жители на Дома, както и на медицинския и обслужващ личен състав. Близо 60-те проби се чакат до края на деня или най- късно на следващия ден.

Домът е дезинфекциран, разговаряно е с личния състав за ограниченията за сигурност. Ако бъдат открити нови случаи на ковид, те ще бъдат настанени в МБАЛ " Асеновград ". Това стана ясно след инспекцията на регионалния шеф Дани Каназирева и на РЗИ в здравното заведение.

Визитата се наложи след получен сигнал от Спешна помощ, че общинската болница е отказала да одобри трите инфектирани дами, което е наложило превозването им в УМБАЛ " Св. Георги.

Инспекцията е открила, че в COVID-отделението на Асеновградската болница има свободни кревати, макар изказванието на управлението й, че потенциалът е напълнен и това е било повода дамите да не бъдат признати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР