Три големи магазина в Бургас, продаващи китайски стоки, ще бъдат

...
Три големи магазина в Бургас, продаващи китайски стоки, ще бъдат
Коментари Харесай

Куриоз! Данъчните спипаха бележки на китайски език вместо фискални бонове в магазин в Бургас

Три огромни магазина в Бургас, продаващи китайски артикули, ще бъдат запечатани от Националната организация за приходите. При инспекция на правилото на тайния клиент, екипи от звеното "Фискален надзор " на приходната организация в Бургас са се "натъкнали " на любопитна обстановка.

При възнаграждение на направените покупки вместо фискален бон са получили записка на китайски език.

Контролните дейности са били едновременни в трите магазина, като на някои от екипите въобще не е бил публикуван фискален бон. След легитимация на инспекторите по приходите, при последващите контролни дейности са били открити и други нарушавания, измежду които разлики в касовите наличия.

Това заяви началникът на отдел "Оперативни действия " на звеното "Фискален надзор " към НАП-Бургас Даниел Вълканов.

Не сме попадали до момента на сходна обстановка. Най-вероятно става дума за програмен продукт за стоковите наличия. Той е обвързван с принтер, от който вместо наложителните фискални бонове, след възнаграждение от страна на клиента, се издава записка с надпис на закупената стока на български, а всичко останало по бележката е на китайски език.

Интересно е, че магазините разполагат с касови апарати, само че рядко ги употребяват. Като начало комерсиалните обекти ще бъдат запечатани, сподели Вълканов.

На обектите ще бъдат осъществени и спомагателни инспекции за определяне на действителния размер на дължимия, само че невнесен налог.
От НАП-Бургас припомнят, че издаването на фискални бонове би трябвало да става незабавно след заплащането на стоката, а не след категорично увещание или гледище от страна на клиента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР