Три големи корабни компании спряха доставките на руски суров петрол

...
Три големи корабни компании спряха доставките на руски суров петрол
Коментари Харесай

Страх от санкции: Гръцките корабни магнати спират да транспортират руски петрол

Три огромни корабни компании стопираха доставките на съветски недопечен нефт през последните седмици, с цел да избегнат глобите на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс. Според търговците, гръцките корабни компании Minerva Marine - благосъстоятелност на Андреас Мартину, Thenamaris - благосъстоятелност на Николас Мартину, и TMS Tankers - благосъстоятелност на Джордж Ойконому, са спрели да търгуват с съветски недопечен нефт.

И трите компании превозваха съветски недопечен нефт и гориво до септември и октомври, когато започнаха да понижават присъединяване си, споделиха източници на организацията. Корабните линии отхвърлиха настояванията да натоварят корабите си с съветски недопечен нефт от ноември и по-късно, означават търговци, които са работили с трите компании, заяви Bulgaria ON AIR.

Излизането на гръцките корабни компании от търговията с съветски недопечен нефт идва след най-строгите наказания, наложени от Съединени американски щати. През октомври Вашингтон наложи първите наказания на притежателите на танкери в Турция и Обединените арабски емирства, които превозваха съветски недопечен нефт над тавана от 60 $ за барел, внасян от страните от Г-7, а предходната седмица глоби още три кораба.

Страните от Г-7 вкараха таван за съветския недопечен нефт в края на 2022 година, само че до момента не са наложили наказания за нарушавания. Таванът разрешава на западните компании да оферират транспортни услуги за съветски недопечен нефт, откакто той се продава под 60 $ за барел. Мярката има за цел да ограничи експортните доходи на Кремъл.

Както отбелязва Ройтерс, трите гръцки транспортни компании транспортират съветски недопечен нефт от десетилетия и продължиха да го вършат, когато множеството други западни компании изоставиха търговията, с цел да избегнат риска от наказания. Търговията с съветски недопечен нефт се оказа изключително доходоносна през последната година, донасяйки рекордни облаги на корабните компании, които поеха риск и не стопираха да търгуват.

Товарните цени за превозване на съветски недопечен нефт скочиха предходната зима до 15 милиона $ за пътешестване на танкер от балтийско пристанище до Индия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР