Три фирми на братята Николай и Димо Дренчеви забравили да

...
Три фирми на братята Николай и Димо Дренчеви забравили да
Коментари Харесай

Скандал в Narod.bg: Ваксинираният антиваксър от „Възраждане“ и брат му лъснаха в данъчна афера

Три компании на братята Николай и Димо Дренчеви не запомнили да си платят 400 000 данъци към бюджета

„ Патриот е – душа дава, само че не свойта душа братя, а душата на народа ”. Така великия стихотворец Христо Ботев разказва в своето стихотворение „ Патриот ” нароилите се през 1873 година псевдоборци за независимост и самостоятелност на България. Пророческото му изложение важи с цялостна мощ и през днешния ден за представителите на партия „ Възраждане ”, които в случай че отново цитираме Ботев, „ са подготвени за парата да си продадат и душата ”.

Не става дума единствено за партийния водач Костадин Костадинов, придобил гражданственост като Костя Копейкин.

Костадинов, който е пръв герой против така наречен „ соросоиди ” – медии и цивилен организации, получаващи финансиране от непознати фондации, няма нищо срещу брачната половинка му също да усвоява от омразните му западни грантове. Едва ли е изненада, че откакто самият Копейкин е шизофренично развоен в битката против злия Джордж Сорос, то и партийните му приятели Николай Дренчев и брат му Димо нямат нищо срещу да поспестят някоя и друга пара за сметка на страната.

В случая не става дума за обвиняванията, че парите от членския импорт на „ Възраждане ” се губят щом стигнат до организационния секретар Николай Дренчев. Братя Дренчеви, които с изключение на патриоти се пъчат и като сполучливи предприемачи, се оказаха част от голяма данъчна спекулация, излиза наяве от информация на „ Уикенд ” в Националната организация по приходите. Три от техните компании лъсват в позорния лист на Национална агенция за приходите като колосални длъжници на хазната.

Сумите надалеч не са дребни – „ Душ кабини БГ ” не е платила Данък добавена стойност и други данъци в размер на 90 829 лева При другите две компании на братя Дренчеви парите нарастват – „ Братя Градеви ” да вземем за пример е не запомнила да внесе в бюджета 144 565 лева, а „ Ефективни здания – България ” е рекордьор с цели 173 524 лв.. Или общо над 400 бона, които „ възрожденците ” са запазили за себе си, вместо да ги внесат в бюджета, както ги задължава закона, а и морала. Да не забравяме претенциите на „ Възраждане ”, че са единствените почтени и честни политици, способни да освободят България от „ западното колониално иго ”, докарало до просешка сопа милиони хора.

Реклама

От трите компании на Дренчеви най-известна е „ Братя Градеви ”. Тя се занимава с монтаж на дограми, прозорци и парапети в страната. Срещу нея през годините има подавани десетки сигнали от клиенти за неспазени периоди за монтаж, нарушени контракти за гаранционните условия и впрочем досадни „ дреболии ”.

Според финансисти, братя Дренчеви няма по какъв начин да се оправдаят, че не знаят за неплатените налози на компаниите си. Още повече, че Димо Дренчев е представян като икономическият гуру в партията на Костя Копейкин и постоянно обикаля малките екрани, ръсейки мъдри изявления във финансовата област. Самата процедура по включването на компаниите им в позорния лист на Национална агенция за приходите е много дълга. Задълженията първо са били засечени при рутинна проверка. Резултатите от нея се изпращат на притежателите, които могат да ги апелират пред съда, в случай че считат, че са изрядни към хазната. Или пък да си платят в границите на няколко седмици. Едва откакто съда признае издадения от Национална агенция за приходите инспекционен акт за верен, а босовете, в тази ситуация Николай и Димо Дренчеви откажат да платят, то компаниите им се включват в регистъра на неизрядните длъжници към бюджета. Често имуществото и банковите сметки на попадналите там сдружения от дълго време са източени и за страната остава да пие една студена вода, напомнят финансисти.

Любопитно е, че и трите компании на братя Дренчеви са включени дружно в позорния лист на Национална агенция за приходите. Появата им става факт на 21 март тази година. По това време предизборната акция е в своя пик. В устрема да си обезпечат успеха, Костя Копейкин и съратниците му всекидневно изясняват, че България е застрашена от банкрут поради големите заеми, които последните държавни управления изтеглиха. Костадинов, несъмнено, твърди, че знае по какъв начин да ни избави от задаващият се финансов апокалипсис. Тъй като чудодейният му проект по този начин и не е оголен, ние може да му препоръчаме първата стъпка –  братята Николай и Димо Дренчеви да си платят 400-те хиляди лв. налози. Най-малкото тъй като по този начин изисква морала.

Друг е въпроса, че разбиранията по тематиката на братя Дренчеви са много по-либерални. Въпреки претенциите на „ Възраждане ” за нов морал в политиката, братята аферисти самоуверено придвижиха при Копейкин шуробаджанашките практики от партиите на статуквото. На втори подред предварителни избори Николай и Димо се самонаредиха на челни места в листите и естествено, се намърдаха в Народното събрание. След вота на 2 април фамилната идилия е цялостна, откакто с място за народен представител се уреди и братовчед им Димчо. Както двамата си роднини данъчни измамници, и Димчо е ослепителен образец, че не е необходим кой знае какъв опит или познания, с цел да станеш „ Спасител на България от робството на гнилия Запад ”. Новоизбрания народен представител е с едвам приблизително обучение. От години живее в Лондон и се препитава като строителен служащ.

Да напомним, че главата на клана Дренчеви, Николай, от дълго време е потвърдил, че няма проблеми да послъгва гласоподавателите си. Като дясна ръка на водача Костадин Костадинов и той се включи интензивно в акцията на „ Възраждане ” против наложителните ваксини против ковид. На проведените от партията митинги против маските и зелените документи Николай Дренчев непрекъснато пропагандира против насилственото „ чипиране ” с имунизациите. „ Както споделя доцент Мангъров – до момента в който нямам опрян револвер в челото, няма да се имунизирам ”, репчеше се русофилът.

Разследване на бТВ обаче сподели, че гневният антиваксър Дренчев в действителност си е сложил ваксина, с цел да „ защищити околните си ”. Вместо да се засрами, откакто лъжата му лъсна, той се закани да съди малкия екран, че го е изобличила.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР