Три дози от ваксината CoronaVac на китайската компания Sinovac не

...
Три дози от ваксината CoronaVac на китайската компания Sinovac не
Коментари Харесай

Изследване: Три дози от китайската ваксина на Sinovac не пазят от Омикрон

Три дози от имунизацията CoronaVac на китайската компания Sinovac не създават задоволителни равнища на антитела за битка с разновидността Омикрон на ковид. Това настояват откриватели от Хонконг, представени от Ройтерс.

Техният разбор разкрива, че ваксината на Pfizer-BioNTech е по-ефективна, като третата доза от нея, приложена след две дози от същата ваксина или след тази на Sinovac, обезпечава защитни равнища на антитела против Омикрон.

От Pfizer и немския ѝ сътрудник BioNTech също неотдавна обявиха, че техният курс от три дози е съумял да обезврежда Омикрон в лабораторен тест.

Последното изследване е извършено от учени от Университета в Хонконг и Китайския университет в Хонконг и е финансирано от Фонда за здравни и медицински проучвания и държавното управление на Хонконг.

Ваксината CoronaVac на Sinovac и имунизацията BBIBP-CorV на държавната компания Sinopharm са двете най-използвани ваксини в Китай и водещите препарати, изнасяни от страната. В Хонконг за ваксиниране против ковид се употребяват продуктите на Sinovac и Pfizer-BioNTech.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР