Три детски площадки със съоръжения за игра и ремонт на

...
Три детски площадки със съоръжения за игра и ремонт на
Коментари Харесай

Три детски площадки ще изгради Община Павликени с финансиране от „Красива България“

Три детски площадки със уреди за игра и ремонт на оградата на двора на детска градина „ 8-ми март ” в град Павликени ще построи Община Павликени с финансиране от план „ Красива България “. Общата стойност на плана е 108 277 лева, от които националната стратегия безплатно финансира 49 266 лева Основно условие на програмата е съфинансирането от страна на бенефициента, което за Община Павликени е 54,5% от общата стойност на плана.

В създадения капиталов план се планува да се демонтират старите уреди, премахването на съществуващите пясъчници и кътове за деца, както и ремонт на старите тротоарни плочки. В северната и западната част на двора ще се изградят три идентични по мярка правоъгълни площадки. Алейната мрежа ще се извърши от вибропресовани бетонови павета. Една от площадките се планува за деца до три години, а останалите – за групи деца от три до шест години. Към две от площадките се плануват пясъчници. В северозападната част на двора е планувано място на детска къщурка за отмора, другарство и тематични игри. Отделните зони за игра ще бъдат тематично създадени при поръчката на оборудванията за игра.

Община Павликени получава финансиране на плана си по размер М02 „ Подобряване на обществената инфраструктура ” на Проект „ Красива България ” акция 2018 година с обект „ Изграждане на три площадки с детски уреди и ремонт на ограда в двора на детска градина “Осми март ” ” в УПИ II-за „ детска градина ”, кв.57 по Подробен устройствен план на гр.Павликени.
Това е следващият утвърден план на Общината по „ Красива България “. През 2016г. бяха построени площадките за игра в ДГ „ Слънце “. Година по-късно нов образ получи и дворът на ДГ „ Вяра, вяра и обич “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР