Три десетилетия на проучвания доказват, че сексуалното образование в училищата

...
Три десетилетия на проучвания доказват, че сексуалното образование в училищата
Коментари Харесай

Провал бележи стратегията за сексуално образование в световен мащаб

Три десетилетия на изследвания потвърждават, че половото обучение в учебните заведения не е ефикасна тактика за публично здраве. Това се поддържа от над 100 задълбочени модерни изследвания за полово обучение в международен мащаб, на които разчитат ЮНЕСКО и разнообразни държавни управления, за оценка на успеваемостта от половото обучение. Те потвърждават, че тази тактика е несполучлива и е главен фактор за огромен брой отрицателни последици.

Това сочи отчетът на американския Институт за проучване и оценка, прочут с работата си за оценка на резултатите от стратегиите за полово обучение през последните 25 години.

Близо 90% от стратегиите за изцяло полово обучение в учебно заведение са несполучливи. Те не съумяват да реализират трайни резултати, в продължение на година, по основен фактор за съответната възрастова група.

Вредни последици бележат 21 % от стратегиите за изцяло полово обучение отвън Съединени американски щати, изразяващи се в: понижена приложимост на презервативи или нараснала полова интензивност, повишен брой на сътрудниците, орален секс, насилствен секс, заболявания, излъчени по сексуален път или зачеване.

От 103 интернационалните изследвания в учебните заведения, 60 в Съединени американски щати и 43 отвън Съединени американски щати, едвам шест демонстрират усъвършенстване на индикаторите, без други негативни резултати. Само едно от тези шест е направено от самостоятелен оценител, само че не е повторено за удостоверение на резултатите.

1 от 103-те изследвания открива понижаване на случаите на зачеване измежду подрастващите, а друго изследване открива понижаване на заболяванията, излъчени по сексуален път 12 месеца след програмата тези изследвания не са повторили своите замервания за удостоверение на резултатите. Повечето изследвания не мерят тези резултати, макар че те се смятат за съществени цели на цялостното полово обучение.

Не се следи успеваемост по повод нарастване на постоянната приложимост на презерватив - държанието, належащо за отбрана от заболявания излъчени по сексуален път.

Няма доказателства за триумф във връзка с увеличение на въздържанието, както и на потреблението на презервативи в границите на таргетираната група, каквито цели си слага половото обучение.

" Крайно демократичното и нецензурно наличие на доста образователни стратегии за редовно полово обучение слага под въпрос неговата толерантност, а хлабавите дефиниции за „ успеваемост ", употребявани в доста от изследванията, пораждат съществено безпокойствие по отношение на действителното му влияние. Ако ще се организира в световен мащаб, въпросът за неговата успеваемост в учебно заведение е от решаващо значение за реализиране на действителна отбрана на младежта и рационално ръководство на обществените средства, " показват специалистите в в отчета.

Като се има поради опасността, която заболяванията излъчени по сексуален път, ХИВ и нежеланата бременност съставляват за здравето и благосъстоянието на младежите по света, неналичието на доказателства за успеваемост на половото обучение в учебно заведение, след съвсем 30 години и 103 достоверни изследвания, които го потвърждават специалистите от Институтът за проучване и оценка на Съединени американски щати предлагат на държавните управления да се откажат от проектите за въвеждането му.

Асоциация общество и полезности, дружно с други цивилен организации, желаеха от ръководещите да се откажат от въвеждането на наложително полово обучение от 1 до 12 клас в учебно заведение с оглед неефективността от провеждането му в международен мащаб. В писмото си те предлагат да се последва съвета на специалистите за изследване на стратегии преподаващи полово възпиране, които не предизвикват използването на презервативи и противозачатъчни, посочили три пъти по-висока успеваемост и два пъти по-ниски отрицателни резултати. Въвеждането на наложително полово обучение от 1 до 12 клас, в и отвън учебно заведение, е заложено в Национална тактика за детето 2019-2030, чиито период за оферти е продължен до края на месец май.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР