Три държави - Франция, Швеция и Израел продължават разговори със

...
Три държави - Франция, Швеция и Израел продължават разговори със
Коментари Харесай

Франция, Швеция и Израел продължават разговори за доставка на заместваща платформа бойни самолети за България

Три страни - Франция, Швеция и Израел не престават диалози със страната ни за доставка на заместваща платформа бойни самолети. Те би трябвало да заменят МиГ-29 до приемането на новия изтребител Ф-16, блок 70.

Служебният министър на защитата е изискал до 15 февруари да отговорят дали могат да доставят бойни самолети, както и да дадат оферта. Разговорите с Швеция са за " Грипен ", с Франция за " Мираж 2000 ", а с Израел за Ф-16, блок 30. Става въпрос за втора употреба машини, които страната ни да употребява за защита на въздушното пространство, откакто изтече летателния запас на сегашните МиГ-29. Ако никоя от трите страни не даде оферта, тогава се създава авариен проект.

" Работим и по обезпечаване на летателната активност на МиГ-29. Това, че с Полша не се получиха нещата по този начин, както в началото бяха декларирани, не значи, че сме се отказали. Имаме още три варианти, по които работим сега. Срещали сме се с ремонтни организации, представители на други страни, вероятно да ни окажат помощ и подпомагане с нужните най-много авиационни мотори, с цел да може да се опитаме да удължим употребата на самолетите МиГ-29 ", съобщи Димитър Стоянов, длъжностен министър на защитата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР