Три часа след оставката на Румен Порожанов премиерът Бойко Борисов

...
Три часа след оставката на Румен Порожанов премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Десислава Танева ще е новият земеделски министър

Три часа след оставката на Румен Порожанов министър председателят Бойко Борисов предложи ръководителя на земеделската комисия в Народното събрание Десислава Танева от ГЕРБ за министър на земеделието, храните и горите. Проектът за лични промени в Министерския съвет е импортиран в Народното събрание и ще бъде гласуван на следващия ден заран.

Десислава Танева бе министър на земеделието и във втория кабинет на Бойко Борисов. Тя ще заеме мястото на Румен Порожанов, който подаде оставка тази заран, откакто стана известно разминаване в имотната му декларация. Преди това се разбра, че ръководеният от него в предишното фонд " Земеделие " не направлявал прецизно еврофинансирането за къщи за посетители. В момента текат инспекции на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи на всичките 746 къщи за посетители са построени по Програмата за развиване на селските региони 2007 - 2013 г.

По-късно през днешния ден Бойко Борисов посочи друга причина. Той разгласи, че е изискал и получил оставката на Порожанов, защото зам.-шефът на фонд " Земеделие " Иванка Багдатова-Мизова към момента е на работа, въпреки че оставката й бе поискана, откакто в края на април се разбра, че телефонът й попада като контакт на къща за посетители в с. Юндола. В изказване пред медиите министър председателят не разгласи името на наследника на Порожанов с претекст, че нито бъдещият министър, нито съдружните сътрудници от " Обединени патриоти " са известени. Минути по-късно на уеб страницата на Народното събрание бе качен план за промените в кабинета.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР