Три часа продължиха дебатите по вота на недоверие към кабинета

...
Три часа продължиха дебатите по вота на недоверие към кабинета
Коментари Харесай

Три часа продължиха дебатите по вота на недоверие срещу кабинета

Три часа продължиха дебатите по вота на съмнение към кабинета " Борисов 3 " за неуспех в опазването на здравето. От ляво нападнаха държавното управление, че положението на бранша е пагубно. От ГЕРБ обявиха, че левицата не предлага опция и че работят за решение на проблемите. Патриотите потвърдиха, че ще бъдат единни зад кабинета. Движение за права и свободи ще поддържат вота на съмнение със свои претекстове.

Споровете за болната здравна система започнаха с неодобрение от отсъствието на премиера Борисов и вицепремиера Валери Симеонов.
Георги Гьоков - Българска социалистическа партия: Мислите ли, че е обикновено министър-председателят и отрасловият вицепремиер да не участват на вота на съмнение?
Управляващите обясниха, че министър председателят има интернационалните задължения.
Цвета Караянчева - ръководител на Народно събрание: Аз имам вяра, че той духом е с нас!
От ляво нападнаха ръководството на ГЕРБ в опазването на здравето освен за последните 2, а за 10 години обратно.
Корнелия Нинова, Българска социалистическа партия: Искаме оставка на държавното управление на Бойко Борисов за погрома на опазването на здравето в България. За тези 10 години, той смени 9 министри, съвсем по министър на година, и 8 шефа на Здравната каса. Алтернатива има. Павел Шопов, Обединени патриоти: Лъжат с огромни, комсомолски, не сини, почтени очи. Стига с тези 10 години, които ръководи ГЕРБ. Само до преди 3 години управляваше държавното управление на господин Орешарски.
ГЕРБ не видяха опция в концепциите на Българска социалистическа партия и приканиха да не политизират проблемите.
Даниела Дариткова, ГЕРБ: На мен тази опция ми звучи като лозунги от добре забравеното остаряло време, да вземем за пример " Капитализмът е най-големият зложелател на комунизма. " Трябва да се прави политики за опазването на здравето, а не политика от опазването на здравето. Славчо Велков - Българска социалистическа партия: Няколко пъти споменавате мрачните години 2013-14. Знаете ли кой беше щатен финансов консултант на тогавашния министър председател? Г-н Кирил Ананиев.Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Това, което прави ГЕРБ и днешното съдружно държавно управление, е да решаваме проблемите. Вие не може да бъдете опция. За всичките тези 10 години, за които говорите, а те са 7, в случай че имахме 7 поредни години, през днешния ден нещата щяха да наподобяват доста по-различно.
Движение за права и свободи ще поддържат вота със свои причини.
Нигяр Джафер, Движение за права и свободи: Заради безвремието в опазването на здравето. Ще подкрепим този избор поради неслучилото се до в този момент, поради неудържимия срив на доверие.
От Воля пък взеха решение да не вземат участие в разногласията.
Кристина Таскова, Воля: Няма и да участваме в безсмислени, безрезултатни вотове на съмнение.
Здравният министър заключи чутото в залата.
Кирил Ананиев - министър на опазването на здравето: Здрав избор на съмнение не се прави с заболели причини.
Премиерът Борисов разяснява вота от Брюксел.
Бойко Борисов - министър-председател: Това е демокрацията. Аз не знам партия, толкоз години управлявала - десетилетия, десетилетия, да приказва за качествата на опазването на здравето. Мигар всички не знаем какво беше опазването на здравето по тяхно време. Ако откри човек връзки до аптеката на държавна болница, може да си купи хапче. Иначе аспирин и аналгин е. Много министри се смениха в тази сфера, тъй като ми се желае въз основата на големите пари, които се изсипват в опазването на здравето, да се направи система, която да стигне до пациенти, а лекарите, санитарите, и медицинските сестри да са положителни.
Гласуването на вота ще бъде идната сряда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР