Три болници в американския щат Масачузетс са получили разрешение за

...
Три болници в американския щат Масачузетс са получили разрешение за
Коментари Харесай

Светът напредва срещу коронавируса: Изследвания с лекарства, ваксини и нови тестове

Три лечебни заведения в американския щат Масачузетс са получили позволение за осъществяване на първите клинични тествания в страната на японското лекарство Avigan, което може да се употребява за лекуване на ковид, съобщи БГНЕС.
По-рано беше обявено, че клиничните тествания на Avigan, известно още като Favipiravir и Favilavir, като обещаващо средство за лекуване на пневмония, породена от новия ковид, са почнали в Япония в края на март. Лекарството е създадено от Fujifilm Toyama Chemical Co за лекуване на грип преди 6 години. Въпреки това, по време на опити върху животни, са открити странични резултати. В резултат на това препаратът е изваден от приложимост при бременни дами и е включен в листата с медикаменти, за които е допустимо лекуване по специфична преценка на управляващите. Междувременно китайски лекари откриха успеваемостта му при лекуване на пневмония, породена от COVID-19.
Според Boston Globe, Американската организация по храните и медикаментите (FDA) е дала позволение за тестване на дребни количества от лекарството.
Японската организация " Киодо ", базирайки се на източници в медицинските кръгове, по-рано заяви, че сега в Япония има налични количества Avigan, задоволителни за лекуване на пневмонията, породена от коронавирусна зараза за 700 000 души. Токио обмисля опцията да даде гратис лекарството за други страни за лекуване на пациенти с пневмония.
Иначе в Съединени американски щати към този момент има разрешение за тест на ваксина против COVID-19 върху хора. Разработката е на Inovio Pharmaceuticals. Ваксината на Inovio е ДНК-базирана и е финансирана от фондацията на Бил Гейтс. В взаимозависимост от резултатите при първия човек ще се дефинира по кое време публично да стартира първата фаза на тестване с повече доброволци. Компанията добавя, че има потенциал да създаде и достави 1 млн. дози до края на годината за по-мащабни проби и незабавна имунизация.
Междувременно, Ринат Максютов, който оглавява държавния съветски център " Вектор ", сподели по време на излъчено по малкия екран заседание на съветския президент Владимир Путин с шефовете на основните съветски проучвателен центрове, че се възнамерява първият стадий на клиничните проби на три ваксини против COVID-19 да стартира от 29 юни със 180 доброволци. В момента се организират проби върху мишки, зайци и други животни, само че по думите на Максютов можело проби върху хора да почнат още в края на май.
Тестове
След като стана ясно, че в Италия са съвсем подготвени с нов, по-надежден тест за COVID-19, само че има потребност от сертификация, от Русия пристигна вест, че съветската фармацевтична компания " Генериум " и Руския медико-биологичен съюз са създали нов тест, с 94% акуратност.
Израел също работи по нова инсталация за диагностициране на проби, създадена от университета " Бар-Илан ". Иновацията, която комбинира оптика и магнитни частици, може бързо да тества 100 проби от пациенти и да понижи времето за диагностициране до едвам 15 мин. В момента се търси вложител, който да форсира развиването на апаратурата, тъй че тя да може да се употребява в лечебни заведения.
Още: " Коронавирус: Пикове на разболели се в Съединени американски щати и Русия, в Китай честват отварянето на Ухан "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР