Три български гола осигуриха успеха на юношите до 18 години

...
Три български гола осигуриха успеха на юношите до 18 години
Коментари Харесай

Български голове разпиляха Милуол U18

Три български гола осигуриха триумфа на юношите до 18 години на Шефилд Уензди с 3:1 над Милуол в среща от 28-ия кръг на шампионата на ПДЛ-Лигата. Преслав Боруков (роден 2000 г.) се разписа на два пъти, а един гол за " кукумявките " добави роденият през 2001-а година Ияд Хамуд.
С триумфа си Шефилд Уензди U18 събра 48 точки и се придвижи на 3-о място в Северната група, само че изостава на 3 от Лийдс, който е 2-и. Първите два тима от всяка дивизия се класират за плейофите за купата, а Лийдс е и с мач по-малко. Начело е Болтън с 57.

Гостите от Лондон изненадващо поведоха още в 5-ата минута, наказвайки неточност в отбраната на домакините. В 18-ата минута обаче Преслав Боруков изравни с глава. Той самичък лиши топката, прати я наляво и се включи в офанзивата, с цел да получи центриране и означи. 5 минути по-късно домакините нанесоха удар с гол на Ияд Хамуд, който се разписа при добавка след меле от 6-7 метра.

Шефилд Уензди U18 продължи да господства и стигна и до трети гол 5 минути преди края. Топката беше отнета от Милуол при изнасяне на топката, подадена на левия фланг, където Преслав Боруков се включи на скорост и с външен фалц я прати в мрежата - 3:1. С това попадение той има към този момент 8 за старшата възраст, а и 4 гола за дублиращия тим на Уензди. Във вторник пък се разписа и за националния тим на България при триумфа с 2:1 над Армения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР