Три астероида са се запътили към Земята и два може

...
Три астероида са се запътили към Земята и два може
Коментари Харесай

Два астероида летят към Земята, може да ни ударят

Три метеорита са се запътили към Земята и два може да се сблъскат с планетата ни още тази година, предизвестиха специалисти.

Едно от галактическите тела може да удари Земята през октомври, до момента в който вторият има късмет да се сблъска с планетата ни през декември. Учените изгубиха траекторията на полета на първия метеорит, наименуван 2007 FT3, откакто беше видян да се носи в Космоса.

Смята се, че е той е с размери към 340 метра и че има 1 към 11 милиона късмет да удари земята на 3 октомври. Но НАСА споделя, че няма защо да се тревожим, даже в случай че се реализира контакт.

Говорител на НАСА сподели пред Evening Standard: „ Няма известни закани от конфликт с метеорити за Земята през идващия век. НАСА и нейните сътрудници старателно следят небето, с цел да намерят, проследят и категоризират метеорити и обекти, близки до Земята, в това число тези, които могат да се приближат до Земята ".

Втори метеорит – наименуван 2022 YO1 – пък има късмет 1 към 430 да се сблъска със Земята на 17 декември, две години откакто за първи път е бил следен от галактически наблюдаващи. Но дребната канара - с размер към три метра - най-вероятно ще избухне като ярка огнена топка и няма да аргументи вреди, в случай че навлезе в земната атмосфера.

Друг микроастероид – с размер към шест метра, ще се приближи до Земята за повторно тази година, откакто се приближи през февруари. Но учените споделят, че е малко евентуално да ни удари.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР