Трейдърите на шорт позиции продължават да залагат значителни суми пари

...
Трейдърите на шорт позиции продължават да залагат значителни суми пари
Коментари Харесай

Биткойн: Шорт продавачите залагат $11 милиарда на спад на пазара

Трейдърите на шорт позиции не престават да залагат обилни суми пари за възможен спад на акциите, свързани с криптовалути, задвижвани от неотдавнашния скок на цените на Биткойн.

Според скорошен отчет на S3 Partners общият шорт интерес към тези акции е повишен до близо $11 милиарда през тази година. Над 80% от този пай интерес е ориентиран към MicroStrategy Inc. и Coinbase Global Inc.

Въпреки че са изправени пред загуби на книжен притежател в размер на близо $6 милиарда заради зашеметяващото повишаване на Биткойн с 65% от началото на годината, шорт търговците резервират позициите си.

Игор Душановски, ръководещ шеф на отдела за планирани разбори в S3, означи, че тези търговци или чакат закъснение на ралито на BTC, или употребяват шорт позициите си за хеджиране на действителните си Биткойн притежания.

През последния месец трейдърите, залагащи против акции, свързани с криптовалута, по-специално MicroStrategy, ускориха позициите си даже при повишаване на цените на акциите. Шорт ползата към MicroStrategy към този момент съставлява над 20% от общия размер на акциите, което я прави една от най-силно шортваните акции на американския пазар.

Въпреки това продавачите на шорт позиции са изправени пред риска от стесняване, в случай че залозите им се окажат неправилни. Според отчета на S3 акции като MicroStrategy, Coinbase и Cleanspark Inc. са готови за стесняване заради неотдавнашните си покачвания и лимитираните налични акции за шорт продажби.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР