Тревожност, стрес, страх, фобии, проблеми със семейството и отношенията, конфликти

...
Тревожност, стрес, страх, фобии, проблеми със семейството и отношенията, конфликти
Коментари Харесай

Пет съвета как да си върнем баланса след стрес

Тревожност, стрес, боязън, уплахи, проблеми със фамилията и връзките, спорове на работното място, тъжни мемоари и прочувствени рани, както и неналичието на физически контакт. Това са единствено част от психическите последствия от пандемията. Испанска компания, профилирана в грижата за хората, дава препоръки по какъв начин да се оправим.

1. Намерете баланс в работата - комбинираният модел офис-дом е най-хубавият вид. Трябва да си поставите реалистични и постижими цели и задания. Позволете си един ден да не бъдете хиперпродуктивен човек.

2. Възползвайте се от витамин D напролет - доста значим e и оказва помощ да укрепим имунната система. Слънчевите бани 10-15 минути дневно заран и в последните часове на деня ще основат прочувствено благоденствие, с помощта на стимулацията на невротрансмитери като серотонин.

3. Отидете на масаж - оказва помощ в битката със напрежението, болката и мускулното напрежение. Работата от разстояние в някои случаи може да навреди и на вярната стойка на тялото.

4. Правете физически извършения - спортът, комбиниран със здравословна диета, оказва помощ да подобрим качеството на живот. Добър вид е йогата.

5. Уважавайте графиците, само че и си почивайте. Правилното дишане е най-бързият метод да поемете контрола над мозъка си. Влезте в контакт с природата. Избягвайте непотребния звук. Звукът е значим като форма на поощрение, само че мълчанието също би трябвало да се цени. Знаете ли, че във Финландия да вземем за пример тишината се продава като туристическа атракция? Може би по тази причина жителите му са най-щастливите в света.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР