Тревожно ново изследване от Университета на Куинсланд сочи, че SARS-CoV-2

...
Тревожно ново изследване от Университета на Куинсланд сочи, че SARS-CoV-2
Коментари Харесай

COVID-19 активира същото мозъчно възпаление, както при болестта на Паркинсон

Тревожно ново проучване от Университета на Куинсланд сочи, че SARS-CoV-2 - вирусът причиняващ COVID-19, задейства същите възпалителни процеси в мозъка като тези, следени при болести, свързани с деменция като Паркинсон и Алцхаймер. Констатациите могат да послужат като евентуален знак за риск от невродегенеративни разстройства при хора, които са имали COVID-19, само че също по този начин биха могли да оказват помощ за идентифициране на допустима алтернатива за лекуване в бъдеще. 
Все още не е изцяло разказано по какъв начин COVID-19 въздейства на мозъка, само че ново изследване в Molecular Psychiatry откри доказателства, че SARS-CoV-2 инфекцията може да повлияе на имунните кафези на мозъка, което води до активиране на противен инфекциозен отговор.
„ Изследвахме резултата на вируса върху имунните кафези на мозъка, които са основните кафези, участващи в прогресирането на мозъчни болести като Паркинсон и Алцхаймер “, сподели създателят на проучването, професор Трент Уудръф. „ Нашият екип отгледа човешка микроглия* в лаборатория и болести клетките със SARS-CoV-2, вирусът, който предизвиква COVID-19. Открихме, че клетките дейно се „ гневят ", активирайки същия път, който протеините на Паркинсон и Алцхаймер могат да задействат при заболяване - инфламазомите. "
Това активиране води до ликвидиране на невронни мозъчни кафези по продължителен и нескончаем метод с течение на времето, което по-късно може да докара до неврологични признаци.
„ Това е нещо като спокоен палач, тъй като не виждате никакви външни признаци в продължение на доста години " - изяснява доктор Алборноз Балмаседа, един от съавторите на проучването. „ Това може да изясни за какво някои хора, които са имали COVID-19, са по-уязвими към развиване на неврологични признаци, сходни на заболяването на Паркинсон. "
COVID-19 донесе със себе си доста незнайни, едно от които е по какъв начин заболяването визира мозъка в дълготраен проект. Това, което в този момент назоваваме дълъг Коронавирус, сигурно включва неврологичен аспект, с доста известия за мозъчна мъгла, усложнения с обонянието и усета, проблеми със съня, настроението и отмалялост, продължаващи дълго след първичните инфекции. 
Изводите от последното изследване издигат хипотезата, че SARS-CoV-2 може непосредствено да взаимодейства с микроглия, което от своя страна може да задейства това, което откривателите назовават ​​NLRP3 възпалителна реакция в мозъка. Този път нормално се задейства при пациенти с неврогенеративни болести и може да способства за болестното положение с течение на времето.
„ Ако някой към този момент е благоразположен към заболяването на Паркинсон, съществуването на COVID-19 може да е като наливане на още гориво в този „ огън " в мозъка " - споделя Уудръф. „ Същото ще важи и за предразположените към заболяването на Алцхаймер и други деменции, които са свързани с инфламазоми. " Резултатите от изследването са оповестени в Nature's Molecular Psychiatry.
* микроглия - клетки, които вземат участие в имунната отбрана. Те са свързани с макрофагите от имунната система и имат ролята на чистачи, които отстраняват мъртви кафези или други клетъчни останки. 
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР