Тревожни данни от Специализираната болница за активно лечение на онкологични

...
Тревожни данни от Специализираната болница за активно лечение на онкологични
Коментари Харесай

Тревожни данни: Увеличават се пациентите с рак в областите Варна и Добрич

Тревожни данни от Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести демонстрират растеж с към 10% на новорегистрираните пациенти с онкологични болести в областите Варна и Добрич. 

Според шефа на лечебното заведение проф. Георги Кобаков през последните години най-вече се е нараснал броят на пациентите, които страдат от рак на кожата . По думите му преди време това е било относително рядкосрещан здравословен проблем, само че през днешния ден за жалост е измежду най-честите злокачествени болести . Нарастват и случаите на рак на гърдата при дамите, на простатата при мъжете, както и колоректалният карцином.

Според проф. Кобаков, обяснението на това се крие в по-голямата дълготрайност на живота , защото с възрастта опцията да се развие рак се усилва. Той обаче е безапелационен, че зачестяват онкологичните болести при младежите . Според него за жалост в България продължава  да го няма нужното финансиране на онкологичните здравни заведения, макар че в това отношение към този момент са направени някои верни стъпки.

Съвременни легенди: Можем ли да отслабнем благодарение на стреч фолио?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР