Тревожен сигнал от болницата в Карлово. Още едно отделение там

...
Тревожен сигнал от болницата в Карлово. Още едно отделение там
Коментари Харесай

Сестрите от вътрешното отделение на болницата в Карлово може да напуснат

Тревожен сигнал от болничното заведение в Карлово. Още едно поделение там може да остане без медицински сестри. След детското, предупреждения за овакантяване подадоха и сестрите от вътрешното поделение. Основното им искане е стартова заплата от 950 лв.. Проблемите на лечебното заведение са разисквани на изключително съвещание на общинската здравна комисия. Управителят на болничното заведение се срещна и със здравния министър.

Карлово

Общо 13 медицински сестри и 3-ма лекари от карлосвката болнциа са подали предупреждения за овакантяване.
Даниела Икимова - здравна сестра: " Съжаляваме, че тази болница ще остане без експерти, които да се грижат за децата ни, за децата ви ".
На съвещание на общинската здравна комисия шефът на болничното заведение е предложил два разновидността за повишение на заплатите на сестрите.

Д-р Христо Пелев - шеф на МБАЛ " Д-р Киро Попов " - Карлово: " Заплати 800, 820, 850,900 плюс ДМС за осъществена активност през месец октомври.Силвия Стайкова - здравна сестра: Имаме клинични пътеки, избран предел и в случай че не го осъществим... ДМС няма да има, тъй че няма да има и добавка към заплатите, оставаме си с тези препоръчани 100 лева може би до пенсия.
Вторият вид заплатите на всички медицински сестри да се усилят на 950 лв.. Тази стъпка обаче щяла да сътвори финансови проблеми на болничното заведение.
доктор Христо Пелев - шеф на МБАЛ " Д-р Киро Попов " - Карлово: Ако не издържим финансово знаете при нараснала заплата по Кодедкса на труда - тогава всички дружно си понижаваме заплатите.
Сестрите от Карлово би трябвало да решат до четвъртък кой от двата разновидността избират.

доктор Христо Пелев - шеф на МБАЛ " Д-р Киро Попов " - Карлово: Днес на срещата обявиха, че всички си отдръпват заявките за овакантяване.
В " Още от деня " по Българска национална телевизия заместник-министър Бойко Пенков заяви, че в бюджета на здравната каса за следващата година ще има повече пари за болнична помощ.
доктор Бойко Пенков - зам.-министър на опазването на здравето: Политиката на страната и на Министерство на здравеопазването е тези средства да отидат не за нарастване на размери да има един оборот безконечен, а да се усилят цените. Тази разлика в нарастването, за която ще се борим в договарянията това да се случи, да отиде като заплата на хората.
На срещата със здравния министър шефът на болничното заведение в Карлово е получил увещание, че и следващата година ще има стабилно финансиране за общинските лечебни заведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР