Третият най-скъп автомобилен производител в света – след Tesla и

...
Третият най-скъп автомобилен производител в света – след Tesla и
Коментари Харесай

Китайците уплашиха европейските производители, искат мерки срещу тях

Третият най-скъп авто производител в света – след Tesla и Toyota – наподобява на първо време от всички китайски производители в офанзивата си на европейския пазар. BYD я стартира с три електрическия автомобил на шест европейски пазара: Atto 3 ще започва от 38 000 евро, до момента в който Tang SUV и седанът Han са оценени на 72 000 евро. По-късно към тях ще се причисли и седанът Seal, без цена все още. Говори се, че към гамата в Европа ще бъде прибавен и дребният Dolphin.

Големите терзания на европейските пазарни водачи се крие и във обстоятелството, че държавните управления в централна и източна Европа са подготвени на всичко, с цел да привлекат вложения от BYD, която желае да създава на континента. Това накара Мишел Шу, общоприет управител и ръководещ шеф на BYD Europe, да каже:

“Дори в Китай нямаме подобен тип инвестиция в услугата. ”

Това тормози извънредно доста огромните автомобилни производители. Особено мощно против това топло посрещане е надъхан Карлос Тавареш, началник на втория по величина тръст в Европа.

“Много просто, просто би трябвало да помолим Европейския съюз да наложи същите условия в Европа за китайските производители, при които ние, западните производители, се конкурираме в Китай, ” сподели Тавареш пред публицисти в Париж.

Тавареш счита, че китайските коли би трябвало да бъдат обложени с 10% мито за Европейски Съюз, до момента в който европейските компании заплащат сред 15 и 25% мито, с цел да продават създадените в Европа коли в Китай.

„ Китайските производители са посрещнати в Европа с червен килим. Нас не ни посрещат по този начин в Китай, " добави той.

“Притеснително е, ” сподели Лоренс ван ден Акер, шеф по дизайна на Renault group.

“Аз съм европеец. Искам ние да сме водачите. Китайските производители имат преимущество пред нас, а китайското държавно управление залага на електрическите автомобили от 15 години. ”

Докато част от държавните управления в Европа са подготвени на всичко, с цел да привлекат китайските вложения, Еманюел Макрон е подготвен за отбрана.

Още по темета четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР