Трети модел за оптимизация на здравно-осигурителната система не изключват от

...
Трети модел за оптимизация на здравно-осигурителната система не изключват от
Коментари Харесай

Трети модел за оптимизация на здравно-осигурителната система не изключват от БЛС

Трети модел за оптимизация на здравно-осигурителната система не изключват от БЛС. По предложение на съсловната организация през днешния ден се състоя среща в Народното събрание с ПГ на ГЕРБ. Такива предложения имало и до всички парламентарно показани политически сили.

Би могъл да изкристализира и трети модел, който да заеме позитивните неща от единия и другия. При всички положения би трябвало да има взаимност, тъй като у нас не може без взаимен модел, който да бъде надграден с една или друга форма на наложително или непринудено обезпечаване.Това изясни пред публицисти ръководителят на БЛС Иван Маджаров. Той акцентира, че е значимо предложенията за оптимизация да не водят до разтърсвания в системата.

По думите му, БЛС преглежда разновидностите на министъра на опазването на здравето като работен развой, в който взе участие интензивно. Имаме обаче и обвързване като настоящ сътрудник в системата на опазването на здравето за това какво се случва в този момент, до края на годината и през идната, означи Маджаров. Здравната система действа, само че би трябвало да се усъвършенства, акцентира той.

От БЛС се надяват идната седмица да стартират договаряния по НРД за идната година.

На срещата страните са били единомислещи, че по тематиката не би трябвало да има политизиране, а да се търсят положителните решения в полза на българските жители, стана ясно от думите на Даниела Дариткова, народен представител от ГЕРБ и ръководител на здравната комисия.

Тя чака опозицията да взе участие интензивно, да приказва, при дебатите по вота в петък, тъй като предишния път е останала, по думите й, безмълвна.Ние сме подготвени за спор и с причини ще се опитам да оборя подробните претекстове на Българска социалистическа партия, увери Дариткова. Разбира се, в случай че задачата е благородна, разгадавам, че може да има рационални оферти, които да се употребяват, добави тя. Аз съм за надпартийния консенсус, увери ръководителят на здравната комисия.

Донорството също било тематика на срещата с БЛС. В рамките на законодателните промени Дариткова очаквала мнението на Агенцията по трансплантациите.

Ние имаме едно законодателство, което разрешава да не се показва категорично единодушието за донорство, а се показва категорично противоречие, което считаме, че е облекчена процедура, изясни тя. Проблемите, по думите й, пораждат тогава, когато би трябвало околните на умрелия да вземат решение в сложен за тях миг. Затова и измененията в законодателството е належащо да се обмислят деликатно.

Дори упоритостта ни да станем член на Евротрансплант минава през това да имаме задоволително донори, ето за какво е значимо въпросът да бъде необятно обсъждан в обществото, належащо е да се възстановят и положителните връзки с клиники, уточни още Даниела Дариткова, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР