Трети ден продължават протестите на селскостопанските производители в Централна Сърбия

...
Трети ден продължават протестите на селскостопанските производители в Централна Сърбия
Коментари Харесай

В Сърбия трети ден продължават протестите на селскостопанските производители

Трети ден не престават митингите на селскостопанските производители в Централна Сърбия и Войводина, оповестява сръбската редакция на телевизия Ен1, съобщи Българска телеграфна агенция.

Колона от 250 трактористи, които стачкуват, блокираха тази заран път в региона на Пожаревац, като е изцяло парализирано придвижването към Източна Сърбия. 

Няма произшествия, а полицията охранява края и началото на колоната на протестиращите.

Продължават и блокадите в Панчево и Богатич.

В Нови Сад във Войводина ще блокират Сентандрейския мост.

Фермерите, които от три дни са на кръговото кръстовище при входа на Кралево, където бяха спрени от полицията, прекараха втора поредна нощ на пътя.

Селскостопански производители от региона Шумадия в Централна Сърбия се готвят да отпътува следобяд с трактори за Белград, добавя организация Бета.

Предходните два дни фермери в няколко града на Войводина и Централна Сърбия използваха машини и техника, с цел да блокират пътища или да стоят край тях в символ на митинг. Селскостопанските производители декларират, че митингът ще продължи до осъществяване на настояванията им.

Решението за митинг пристигна, откакто седем асоциации от разнообразни елементи на Сърбия не съумяха да реализират съглашение с премиера Ана Бърнабич, а по-късно отхвърлиха покана за среща с президента Александър Вучич.

Селскостопанските производители упорстват за увеличение на дотациите на хектар обработваема земя, наградата за литър мляко да бъде 20 динара (1 лев е към 60 динара) вместо 15, както и минималната изкупна цена на млякото от 78 динара за литър. В листата с претенции е да не се начисляват данък и Данък добавена стойност върху дизела, да се вкара надценка (защитна такса) върху млечните артикули, внасяни от Европейския съюз и страните, подписали съглашението ЦЕФТА, както и сегашната дотация на крава да се усили с 10 000 динара до 40 000 динара.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР