Трети ден продължава екшънът с 35-годишния мъж, който се барикадира

...
Трети ден продължава екшънът с 35-годишния мъж, който се барикадира
Коментари Харесай

Трети ден агресивен мъж остава барикадиран в дома си в София

Трети ден продължава екшънът с 35-годишния мъж, който се барикадира в дома си в столичния квартал „ Люлин “.
Районът към блока, в който живее, продължава да е отцепен. Продължават и опитите на полиция, пожарна и психолози да го изведат от жилището, той обаче отхвърля да договаря с тях.
До жилището не позволява и татко си, с който живее.
Жилището е общинско, само че от отдел „ Общинска благосъстоятелност “ обявиха, че извеждането на мъжа е мъчно. Според информация на bTV той е нападателен, нападал е и преди съседи.
В края на предходната година живущите са изпратили тъжба към Столична община за извеждането на 36-годишния мъж, защото „ нарушава общия ред и има нападателно държание “.
По данни на Министерство на вътрешните работи мъжът е с голям брой престъпни прояви и е лежал в пандиза за обири. Според някогашната му брачна половинка той е с душевен отклонения, подвластен е от опиати и алкохол.
„ Полицаите нямат право да влязат в жилището. Това е частен дом. Лицето си е вкъщи и просто отхвърля да го напусне. Тук няма закононарушение. Има доста по-сериозен и извънредно неуместен проблем, който е срещан всеобщо в цяла България – във всеки втори жилищен блок има по един подобен човек “, изясни криминалистът Иван Савов.
Според него казусът е обвързван с метода, по който би трябвало да се вземат решение сходни проблеми.
„ Тук имаме лице, което редовно използва опиати и алкохол, то най-вероятно към този момент отключило някакво психическо разстройство. Според съседи към този момент е било в психиатрия най-малко един път, което значи, че даже би следвало да е освидетелствано и по отношение на това лице не са упражнявани никакво лекуване “, добави Савов.
“Ако този човек нарушава публичният ред или заплашва хората в блока по някакъв метод, полицията би трябвало да се намеси. За две денонощия трябваше да се откри метод този човек да бъде изведен от жилището”, съобщи престъпният психолог Тодор Тодоров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР