Трети ден полицейска хайка пълзи по дефилето на Искъра. Униформени

...
Трети ден полицейска хайка пълзи по дефилето на Искъра. Униформени
Коментари Харесай

Хайката за Горския човек

Трети ден полицейска хайка пълзи по дефилето на Искъра. Униформени жандармеристи газят площада на село Луково, командоси от „ Кобра “ и специфичните армейски сили залагат пусии по дворовете на вилите, на места цивилни ченгета подвикват и разпъват жълти ленти пред опустели къщи и заключени порти. Хеликоптер кръжи в небето, следови кучета разлайват локалните песове, старци извиват вратове след високопроходимите джипове… Поне 500 служители на реда – специфични и охранителни – вземат участие в рейда из балканското селце, което има 272 поданици.

Гонката е за шесторен палач.
Кой е той?

Бившият пандизчия Росен Ангелов, може би – 56-годишен, лежал за педофилия и разследван за блудничество.
Понеже бил някогашен ухажор на убитата Кети Кюхова – или най-малко по този начин настояват две нейни близки – криминалистите позволяват, че точно той е прострелял самата нея, мъжа, с който го е заменила, синът му, нейната щерка, майка й и приятеля на дъщерята. В поддръжка на тази версия се явява престъпното му минало, фактът, че е педофил и полов фанатик, както и това, че от 9 години насам е горянин – живее в гората, вместо в пандиза, където съдиите за повторно през 2009-а го пратили. От деня и часа, в който гръмна новината за кървавата баня в Нови Искър е ясно, че кръвта е пролята от умопобъркан. Нормален човек не би оставил 6 натрупа след себе си, без значение каква цел е преследвал – дали любовна реципрочност или възмездие от ревнивост. А Росен бил именуван в Луково Горския човек.

Дотук с публично оповестената версия. Оттук нататък следва да се намерят задоволително доказателства, с които тя да бъде доказана. Може и да се намерят. Може стрелецът да бъде заловен и да направи признания. Може смъртоносното оръжие да бъде намерено и от него да се снемат пръстовите му отпечатъци, може някой свидетел на злодеянието му да се пръкне отнякъде. Може 18-те експертизи на конфискуваните от къщата на ужаса биологични следи да дадат резултат, може проучването на извлечената от тях ДНК да потвърди с 99.9999999% възможност виновността на горянина. Може. Но това към момента не е станало.

Засега е несъмнено открито единствено, че шестте жертви са погубени от един револвер – малокалибрен, като тия, с които гърмят по стрелбищата. Това демонстрират разпилените гилзи. Убиецът 90 на 100 е бил един. Оставил е кървави следи от които проличава, че е влезнал първо в кухнята на долния етаж. Там е ликвидирал с канонада двамата мощни мъже – Неделчо и синът му, някогашен играч по гребане. Качил се е на горния етаж и е погубил невъзмутимо дъщерята на Кети – Нанси и нейния другар. Саморазправил се е с Кети, откакто я е дърпал и влачил – при аутопсията на натрупа й, открит в планината, са открити синини на лакътя.
Нечовешко действие! Или действие на Горския човек, както прокуратурата счита. Или на различен някой, както биха споделили юристите му.

Нека, доверявайки се на прокуратурата – а и по какъв начин би могло да бъде другояче – да се съгласим, че Росен е килърът. И уповавайки се на Министерство на вътрешните работи, да приемем, че той след 9 години в конспиративност ще бъде хванат и изолиран в следствен арест.

Това е относително елементарно. По-трудно е да овладеем безпокойството си при типа на тежковъоръжените сили на реда и бронираните им машини с термокамери, потеглили като на война. Безпокойството иде от загатна за оная полицейска офанзива, при която Чакъра – един малък сводник, регистриран за кражба на крава, беше взривен с гранотомети вкъщи си. Четиринайсет години минаха от този момент, изплатихме към този момент тези 50 000 евра, които държавното управление дължеше на вдовицата му по присъда от Страсбург. Но върху България остана правосъдното клеймо на „ страна, в която правото на живот невиждано се нарушава “. А у нас се затаи опасението, че полицията у нас убива, макар че е призвана за друго – да оказва помощ и да служи.

Вярно е, че сегашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи си схваща от работата, само че Господ знае на кой ум са другите полицейски началници. Известно е, че от 5-6 години насам Министерство на вътрешните работи оредя откъм квалифицирани фрагменти.
Добра вест е, че министър председателят Борисов е взел персонално присъединяване в съвещанието за гонението на Горския човек. Защото точно Борисов, като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, даде заповед на 200 барети да гърмят с гранатомети и да хвърлят гранати по къщата на Чакъра преди време. И в случай че сподели след това, че не съжалява за стореното, то евентуално е било заради липса на държавнически опит…

Това по отношение на Горянина, опазил го Бог, с цел да дава отговор за виновността си, в случай че има такава. А по отношение на убийството – то несъмнено ще бъде разкрито. Защото е от тези, които криминалистите назовават „ битови “. Край него не мирише на политика, на нефт и на доста пари, както при неразкритите 150 поръчкови убийства. То не е мафиотско – без значение от изказванието, че убитият Неделчо имал взимане -даване с кухи компании, които точели Данък добавена стойност. Това с точенето на Данък добавена стойност – уви – у нас е към този момент нещо всекидневно и безнаказано. То е част от сенчестата стопанска система, в която оцелява междинната бизнескласа, до момента в който неколцина определени натрупат милиарди от политическа корупция и контрабанда.

Да, шесторното ликвидиране се оказа от тия, чиято разкриваемост е 80 % примерно. Казваме „ примерно “, с цел да не се ангажираме с полицейската статистика. По едно време бяхме пресметнали, че след чутовните триумфи на трима вътрешни министри разкриваемостта на закононарушенията е скочила до 104 %.
Един някогашен зам.-министър на Министерство на вътрешните работи разправяше завчера, че всичко си било наред у нас, тъй като да вземем за пример в Лас Вегас за 1700 дни станали 1500 престрелки с по 4 ранени. То ни подсети за министърката му, някогашна към този момент, която след всяко ужасяващо закононарушение даваше изказване, което гласеше: „ Министерство на вътрешните работи работи извънредно добре “. Не просто „ добре “, а „ извънредно добре “. Спокойни хора. Весели. За европредседателство родени.

Българинът – луднал и въоръжен

От шесторното ликвидиране, като от тостер изскачат разнообразни проблеми. Един от тях може да бъде озаглавен „ Българинът – луднал и въоръжен “. В България към 270 000 души са законно въоръжени и пригежават към 330 000 цеви. А какъв брой са нелегално въоръжените и с какъв боеприпас разполагат, можем единствено да гадаем. И на лудите указател няма. Незнаен е и броят на психопатите. На всичкото от горната страна съгласно отчет на Евростат България е на последно място в Европа по отношение на грижите за психичноболните хора. И преди всичко по произвеждане на новобранци. Аутсайдер – това ще рече – непотребен никому, без работа, без пари,и без изгледи за триумф. Нещо като Горския човек.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР