Трети ден от руската инвазия в Украйна. Тази вечер украинският

...
Трети ден от руската инвазия в Украйна. Тази вечер украинският
Коментари Харесай

Украинският президент с ново видеообръщение към сънародниците си

Трети ден от съветската инвазия в Украйна. Тази вечер украинският президент още веднъж направи видеообръщение към сънародниците си. Володимир Зеленски разгласи, че Турция и Азербайджан са предложили да провеждат договаряния с Русия.

Освен това Зеленски е съгласувал с турския си сътрудник Реджеп Ердоган възбрана за прекосяването на съветски кораби в Черно море.

Отбраната на Киев към този момент удържа града. Украинските управляващи настояват, че управляват главните градове и сполучливо отблъскват офанзивите. 198 украинци, измежду които три деца са починали от началото на войната, заяви украинският здравен министър Виктор Ляшко. Ранените са над 1115.

Сирена за въздушно нахлуване прозвуча в прихналия Киев в осем часа вечерта в миг на нахлуване на съветските сили към украинската столица. За по ефикасна отбрана в Киев беше въведен по-строг комендантски час - от 17 до осем сутринта.

Жителите на града търсят леговище в изби, бункери и метростанции.

" Гневни сме, уплашени сме, обезпокоени сме и не знаем какво да вършим, само че би трябвало да се спасим ", съобщи Катерина Мала, гражданин на Киев.

Кремъл подреди нахлуване по всички посоки и още по-широка атака.

" Вчера по отношение на предстоящите договаряния с украинското управление, главнокомандващият и президент на Русия подреди прекъсване на напредването на главните сили на съветските войски. Наистина бойните дейности продължиха, имахме стълкновения с група националисти и бандеровци. Доколкото украинската страна се отхвърли от договаряния, през днешния ден напредването на главните съветски сили се възобнови ", добави представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Украинският президент разгласи че, боеве се водят в Одеса, Харков, Уман, Херсон, Николаев, Чернигов. Руската войска е атакувала с артилерия и крилати ракети. Тази вечер беше обявено, че Володимир Зеленски е съгласувал с турския си сътрудник Реджеп Ердоган възбрана за прекосяването на съветски кораби в Черно море.

Освен това Ердоган и президентът на Азербайджан Илхам Алиев са предложили да провеждат договаряния с Русия.

Френски представител заяви, че страните от евросъюза са покрай единодушие за изключване на Москва от интернационалната разплащателна система СУИФТ.

" Нашите дипломати се бореха непрекъснато, с цел да накарат всички страни в Европа да се спогодят за ампутиране на Русия от интернационалната междубанкова система. Имаме и тази значима победа. Това са милиарди и милиарди загуби за Русия ", сподели още президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Руското министерство на защитата твърди, че съветските въздушно-десантни сили, дружно с Националната армия на Украйна, обезпечават защитата на атомната електроцентрала в Чернобил.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР