Трети ден френските фермери продължават блокадите около Париж и големите

...
Трети ден френските фермери продължават блокадите около Париж и големите
Коментари Харесай

Най-малко 120 са фермерските блокади във Франция


Трети ден френските фермери не престават блокадите към Париж и огромните френски градове. Снощи в речта си пред Националното заседание министър председателят Габриел Атал даде обещание нови помощи за бранша, които не удовлетвориха протестиращите, съобщи БНР.

Тракторите на протестиращите фермери напредват към Париж, Лион и основния за хранителното доставяне пазар в Рунжис, макар че от понеделник жандармерията се пробва да предотврати блокадата. По данни на френското вътрешно министерство из страната има минимум 120 блокади, а на митинг са излезли над 12 000 фермери. Недоволни от досегашните обещания на държавното управление, те чакат нови инструкции от синдикалните водачи, с цел да продължат митинга, макар че договарянията не престават. Сутринта по Сюд Радио министърът на земеделието Марк Фено разгласи помощ от 80 милиона евро за лозарския бранш и даде обещание още ограничения за подкрепяне на фермерите до края на седмицата. " Излизането от договорите за свободна търговия би означавало гибел за френското земеделие ", съобщи в същото време той.

Вътрешният министър Жералд Дарманен предизвести, че няма да допусне протестиращите да прекрачат алената линия, като навлязат в Париж или на други стратегически места.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР