Третата вълна на коронавируса не стихва. Тя може да се

...
Третата вълна на коронавируса не стихва. Тя може да се
Коментари Харесай

Третата вълна на К-19 не стихва: Свършиха COVID-леглата в Асеновград

Третата вълна на ковид а не стихва. Тя може да се окаже най-тежката от началото на пандемията, предвиждат специалистите. Редица страни вкарват нови ограничавания. У нас, в Бургас тежката конюнктура наложи вечерен час и маски навън. Спазват ли се рестрикциите?

" Ние сме тук, с цел да помогнем на хората. Искаме да им помогнем, а не да ги глобяваме. Проверките в града са доста, правят се по магазините и другите обекти. Такива има в транспортната мрежа и публичните места ", споделят от РЗИ Бургас.

Междувременно COVID-19 препълни лечебните заведения в Асеновград. Намери ли се решение? Във Враца единствено за седмица броят на инфектираните скочи два пъти.

„ Проверяваме най-много магазините, тъй като там има скупчване на хора. Най-честите проблеми, които следим включват неправилното носене на маска. Проверяваме за дезинфектанти и дали те дават отговор на условията ”, изяснява Инспекторът от РЗИ-Враца Ивайло Кръстев.

Утре в Асеновград  ще бъде отворен зелен кулоар за имунизация с AstraZeneca, само че на дневен ред е различен проблем – неналичието на задоволително кревати.

„ Ние имаме заделени 63 кревати за COVID-19. Шест от тях за интензивни грижи. За лекуване са настанени 72 души, само че ние няма да ограничим приема за хората, които имат потребност. Търсим всевъзможни варианти, с цел да приемем пациентите в други структури ”, изясни шефът на здравното заведение доктор Иван Червенков
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР