Третата седмица на кампанията Треска за Оскари“ стартира по KINO

...
Третата седмица на кампанията Треска за Оскари“ стартира по KINO
Коментари Харесай

Впечатляваща премиера и емблематични кино класики в третата седмица на „Треска за Оскари“

Третата седмица на акцията „ Треска за Оскари “ започва по KINO NOVA в понеделник (19 февруари) от 21:00 ч. с биографичния кино шедьовър на режисьора Йоргос Лантимос – „ Фаворитката “ . За ролята си във впечатляващата лента звездата Оливия Колман получава „ Оскар “ за основна женска роля, а филмът е номиниран в още цели 9 категории.
 Фаворитката
В центъра на сюжета е битката на две извънредно амбициозни дами за любовта на тяхната кралица. В началото на 18-и век в Англия ексцентричната Ан (Оливия Колман) се качва на трона, а нейната най-близка другарка лейди Сара (Рейчъл Уайз) поема ръководството на страната, до момента в който се грижи за здравето на кралицата. Новата помощница Абигейл (Ема Стоун) печели благоразположението на Сара, до момента в който с ловкост възнамерява да се върне към аристократичните си корени, поставяйки началото на скандално съревнование.
 Сватбата на най-хубавия ми другар
Във вторник (20 февруари) от 21:00 ч. носителката на “Оскар ” Джулия Робъртс ни напомня какъв брой надалеч може да стигнем и какъв брой ниско можем да паднем в името на любовта в „ Сватбата на най-хубавия ми другар “ . Джулиан Потър и Майкъл О`Нийл са си дали обещание, че в случай че не са намерили идеалната си половинка до 28-годишна възраст, ще се оженят един за различен. Оттогава са минали 9 години и Майкъл е разкрил дамата, с която желае да прекара остатъка от живота си. Когато е сложена пред действителната опция да го загуби, Джулиан осъзнава, че е влюбена в Майкъл и е подготвена на всичко, с цел да спре „ сватбата на годината ”.
 Пърл Харбър
Селекцията в „ Треска за Оскари “ продължава с разтърсващия блокбъстър „ Пърл Харбър “ в сряда (21 февруари). Военната драма от режисьора Майкъл Бей превзема със спиращ дъха сюжет и наелектризиращи специфични резултати, пресъздавайки историята на действителни повратни събития от Втората международна война на фона на разтърсващи персонални истории. Бен Афлек, Кейт Бекинсейл и Джош Хартнет попадат във водовъртежа на войната и любовта в един от най-тежките моменти в най-новата история на Съединени американски щати – нападението на Япония над американския тихоокеански флот през 1941 година Наситеният с дълбока емоционалност и поразяваща визия филм дава човешки измерения на нещастието, представяйки орисите на трима души по време на историческите събития.

Неповторимият Ръсел Кроу получава втори късмет в биографичната драма „ Късметлията “, която феновете могат да гледат в четвъртък (22 февруари) по KINO NOVA. Звездният артист си партнира с надарената Рене Зелуегър в номинираната за три награди " Оскар " лента, чийто режисьор е Рон Хауърд. Вдъхновен от същинската история на Джеймс Брадок, сюжетът показва невероятния живот на неуспешен боксьор, който извървява дългия път до международната купа. Трудната борба към върха на един елементарен човек въодушевява доста американци по време на Голямата меланхолия в страната. 
 Кръстникът III
В последния ден от работната седмица (23 февруари) е време за финала на една от най-великите кино истории на всички времена в „ Кръстникът III “ . Последният филм от трилогията още веднъж е с присъединяване на Ал Пачино в ролята на Майкъл Корлеоне. Значително стар, той към този момент има единствено две цели – да узакони фамилния бизнес и да си откри заместител. Единственият подобаващ претендент е Винсънт (Анди Гарсия), само че бурният му манталитет заплашва да въвлече семейството още по-дълбоко в незаконния свят. В класиката на Франсис Форд Копола вземат участие още Даян Кийтън, Талия Шайър, Илай Уолък, София Копола, Джо Мантеня и доста други брилянтни артисти. Лентата получава 7 номинации за „ Оскар “, в това число за най-хубав филм.
 Хобит: Пущинакът на Смог
Фантастични завършения идват в събота (24 февруари) с „ Хобит: Пущинакът на Смог “ – от 21:00 ч. по KINO NOVA. Филмът наблюдава пътешествието на основния воин Билбо Бегинс (Мартин Фрийман), който се оказва замесен в героичен поход за освобождение на изгубеното царство на джуджетата Еребор, превзето от дракона Смoг. Билбо се причислява към група от тринадесет джуджета, предвождана от именития боец Торин Дъбощит (Ричард Армитидж). Те би трябвало да намерят метод да се измъкнат от тунелите на гоблините, където основният воин среща създанието Ам-Гъл. Билбо Бегинс открива, че може да бъде по едно и също време остроумен и самоуверен, сдобивайки с скъп златен накит, който е обвързван със ориста на Средната земя.

В неделя (25 февруари) от 21:00 ч. феновете ще се насладят на биографичната драма „ Хвани ме, в случай че можеш “ . Историята в лентата е въодушевена от живота на талантлив измамник, чийто невероятен гений му разрешава да присвои милиони долари. Франк Абигнейл-младши (Леонардо ди Каприо) се показва за водач, педиатър и юрист, когато е задържан и наказан за подправяне на чекове за 4 млн. $. Агентът от ФБР Карл Хенрати (Том Ханкс) си слага за цел да го съобщи на правораздаването, само че това, което стартира като игра на котка и мишка, се трансформира в мощно другарство. 

Повече информация за филмите можете да откриете на , както и във  на KINO NOVA.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР