Третата ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов започна

...
Третата ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов започна
Коментари Харесай

Димитър Кузманов стартира с убедителна победа в Бенгалуру

Третата ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов стартира с победа присъединяване си на шампионата от сериите АТР Чалънджър в Бенгалуру, Индия.

Мико се наложи с 6:4, 6:1 над сърбина Никола Милойевич за час и 23 минути игра и по този метод взе реванш от този противник за загубата си във финала на шампионата в Задар през 2021 година.

В днешния дуел обаче Кузманов изрично беше по-добрият на корта, като в хода на първия сет българинът пропусна цели пет точки за пробив преди най-сетне да нанесе своя удар в десетия гейм на първия сет, затваряйки частта с 6:4 в своя изгода.

В началото на втория сет Мико и Милойевич си размениха по един гейм, само че по-късно третата ни ракета откри цялостен надзор върху мача, печелейки идващите пет следващи гейма, с цел да постави точка на разногласието в срещата след 6:1.

С триумфа си Димитър Кузманов, който е финалист от последното издание на Чалънджъра в Бенгалуру, се класира за осминафиналите, където го чака мач против австриеца Максимилиан Нойкрист или руснака Алибек Качмазов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР