Третата най-голяма британска банка - Royal Bank of Scotland Group

...
Третата най-голяма британска банка - Royal Bank of Scotland Group
Коментари Харесай

Третата най-голяма британска банкa изгуби своя топ финансист

Третата най-голяма английска банка - Royal Bank of Scotland Group остана без един от основните си ръководители. Главният финансов шеф Юън Стивънсън подава оставка след 4 години на поста, оповестява BBC.

Ръководителят е решил " да се възползва от опция на друго място ". Все още не е ясно тъкмо по кое време ще се реализира напускането му, само че до тогава, " той ще остане на позицията си, с цел да управлява и проведено да съобщи отговорностите си ", оповестиха от английската банка.

Стивънсън беше една от основните фигури в RBS, като в предишното даже беше считан за евентуален правоприемник на Рос МакЮън като изпълнителен шеф на банката.

 RBS най-сетне излезе на облага след 10 години и $82 милиарда загуби
RBS най-сетне излезе на облага след 10 години и $82 милиарда загуби

Тя към момента чака съглашение с щатското Министерство на правораздаването

Мажоритарен притежател на банката е английското държавното управление, което обаче може да анонсира продажбата на част от каузи си още през тази седмица.

" През последните 4 години Юън работи неуморно с мен и моя изпълнителен екип, с цел да направи RBS доста по-прост, по-безопасен и по-клиентски фокусиран бизнес и да позволи редица значими наследени провокации ", съобщи изпълнителният шеф Рос МакЮън в изказване.

По-чиста банка

По-рано този месец RBS се споразумя да заплати 4.9 милиарда $ (3.6 милиарда паунда) на регулаторните органи на Съединени американски щати, проправяйки пътя на държавното управление да продаде своя 70%-ен дял.

Така банката постави завършек на следствие, обвързвано с продажбата на финансови артикули, в това число отровните ипотечни облигации през 2005-2007 година, малко преди финансовата рецесия.

 RBS заплаща $4,9 милиарда санкция поради финансовата рецесия
RBS заплаща $4,9 милиарда санкция поради финансовата рецесия

Според предварителното съглашение

Това е последното от " наследените провокации ", които пречеха на повторната приватизация на RBS.

Според МакЮън съглашението ще сътвори " по-чиста банка ", която да се продаде по-лесно.

Споразумението " отбелязва още един значим стадий в работата на RBS да позволи проблемите си и ще помогне да проправи път към продажбата на акции, притежавани от данъкоплатците ", съобщи английският финансов министър Филип Хамънд.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР