Третата най-богата жена на света – Макензии Скот – се

...
Третата най-богата жена на света – Макензии Скот – се
Коментари Харесай

Бившата жена на Джеф Безос се омъжи за учител на децата си

Третата най-богата жена на света – Макензии Скот – се е омъжила още веднъж, две години след развода си с създателя на онлайн платформата за търговия Amazon Джеф Безос. По информация на Би Би Си Макензи Скот се е омъжила за учителя по естествени науки в учебното заведение на нейните деца Дан Джюет. Новината е била оповестена от филантропската организация Giving Pledge, учредена от Бил и Мелинда Гейтс и подкрепяна финансово от Скот.

„ По едно щастливо стичане на събитията съм женен за една от най-щедрите персони, които познавам и се причислявам към нейната цел да разпределяме голямо финансово богатство, тъй че то да служи на обществото “, разяснява Джюет в писмо към Giving Pledge. Той преподава в влиятелното частно учебно заведение Lakeside School в Сиатъл, което се класира като 23-тото най-хубаво приблизително учебно заведение в Съединени американски щати по оценка на Niche. През 1973 година в това учебно заведение се дипломира и Бил Гейтс.

„ Дан е страховит човек и аз съм доста разчувствуван и щастлив и за двамата “, е коментарът на Джеф Безос за новината.

При развода й Макензи Скот получи към 4% от акциите на Amazon. Тя беше омъжена за Безос в продължение на 25 години и имат 4 деца дружно, като тя е помогнала за основаването на компанията.

В момента благосъстоянието на Макензи Скот се прави оценка на 53 милиарда $. Тя на няколко пъти направи изказвания, че ще даде огромна част от парите за щедрост. Скот несъмнено съблюдава това заричане, като през 2020 година раздаде над 6 милиарда $ за сходни дела и организации.  Само през декември тя подари 410 млн. $ на американски университети, които са ситуирани в райони с обичайно високо чернокожо население.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР