Третата доза ваксина срещу COVID-19 трябва да е пожелание. Това

...
Третата доза ваксина срещу COVID-19 трябва да е пожелание. Това
Коментари Харесай

Имунолог уточни кога е необходима трета доза от ваксината

 Третата доза ваксина против COVID-19 би трябвало да е благопожелание. Това съобщи пред Българска национална телевизия имунологът проф. Доброслав Кюрчкиев. Според него третата доза не пречи на естествения имунитет.

По думите на имунолога имунизацията за момента несъмнено е най-хубавият метод за решение на казуса. Той въпреки всичко призна, има % от хора, които не построяват имунитет, само че това не е нещо извънредно.

По думите му големият % от хората имат дълготраен имунитет и те не са заразяват с вируса, само че това не значи, че това се случва при всички.

Според проф. Кюрчкиев има известно количество хора, които не построяват съответната имунна отбрана заради разнообразни условия като самостоятелни особености, преклонна възраст или други съпътстващи заболявания.

" Това, че някои се е предпазил досега, не значи че ще се защищити вечно. Дали би трябвало или не - всеки взема решение самостоятелно. Смятам, че това е най-разумното решение, което може да се случи ", разяснява Кюркчиев.

Имунологът добави, че всяка ваксина и всяко лекарство има вероятни странични резултати, само че това е в границите на естественото. " Досега огромното количество хора демонстрира дългогодишен имунитет, какъв брой дългогодишен ще е този имунитет към момента мъчно може да се предскаже ", добави още Кюркчиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР