Трета за два дни демонстрация събра във френския град Байон

...
Трета за два дни демонстрация събра във френския град Байон
Коментари Харесай

Протест срещу Г-7 с лика на Макрон заради климата и социалното неравенство

Трета за два дни проява събра във френския град Байон няколкостотин протестиращи против Г-7, този път в ранните часове, които носеха портрети на френския президент Еманюел Макрон , откраднати от кметствата и събирани в течение на няколко месеца, съобщи Агенция Франс Прес.
 
 Gulliver/Getty Images

" Шествието на портретите " протича под лозунга " Климат и обществена правдивост: Макрон, върви си, да го накараме да си иде! ". Демонстрацията е проведена от различните и природозащитни придвижвания ANV COP 21, Алтернатива и Бизи, последните две - баски. Според уредниците проявата е " 100 % ненасилствена и с намерено лице ".
 
Protest in marge van G7-top viseert Emmanuel Macron: “Kampioen van de blabla ”
— HLN.BE (@HLN_BE)

Участниците в акцията носеха портретите на президента надолу с главата, както изясни един от тях, " с цел да обърнем внимание върху неналичието на разсъдък в политиката му ". Други държаха пакети с хипотетични портрети на президента в тях и надписи върху тях на френски, британски, испански или баски " Климат, обществена правдивост, къде е Макрон? ".

-->

" Да отмъкнеш портрет е гражданско непокорство, счита се за групова кражба ", означи различен стачкуващ.
 
 Gulliver/Getty Images

В петък вечерта, в навечерието на Г-7, портрет на Макрон беше изнесен от кметството в Ирисари, селце в Страната на баските, в департамент Пирене Атлантик, на фона на внушителните ограничения за сигурност и разположените 13 200 служители на реда за срещата на върха в Биариц.

Този портрет беше 128-ият, откраднат от деятели от разнообразни кметства във Франция от февруари насам в границите на " акциите за ненасилствено гражданско непокорство " на упоменатите придвижвания. Заради дейностите си 93-ма деятели бяха арестувани, а 57 са били извикани да се явят в полицията.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР