Трета седмица полицията издирва мъж, причинил тежки травми на скиор

...
Трета седмица полицията издирва мъж, причинил тежки травми на скиор
Коментари Харесай

Търси се мъж, причинил сблъсък и тежки травми на друг скиор в Боровец

Трета седмица полицията търси мъж, предизвикал тежки контузии на скиор при конфликт край лифта на пистата " Мартинови бараки 1 " в Боровец на 19 януари вечерта, към 20-20:30 ч., оповестиха близки на потърпевшия пред Нова тв. Издирваният човек е избягал от мястото на случая, без да помогне.

Пострадалият млад мъж е със счупена лява бедрена става и с натрошена дясна подбредрица. Той е професионален скиор, бил е ски преподавател в Канада в продължение на повече от 6 година и се е подготвял за съревнование, когато е блъснат.

Неговата майка Лилия Празникова прикани всички очевидци на тежкия случай да оказват помощ за разкриването на самоличността на индивида, който е предизвикал удара. Тя се обърна и към избягалия скиор с апел да осъзнае какво е предизвикал с действието си.

По изложение предизвикалият случая е  " мъж на забележима възраст към 40 години, облечен в бяло яке. "

" Ударът е доста мощен, синът ми е завъртян във въздуха няколко пъти, пада в болки на земята. Скиорът, който предизвиква случая, освен, че не стопира да окаже помощ, а стартира да крещи с обидни думи, да упреква сина ми, че е разрушил лицето му, обръща се и напуща мястото на случая, " изяснява майката.

Съдействието на очевидците е от основно значение за следствието, защото в този сектор от пистата няма камери, признават от управата на курорта.

На пистите има ски и полицейски патрули, един от тях е оказал помощ на мъжа да бъде закаран в болница в София. Патрулът се е отзовал, откакто другият скиор към този момент е бил избягал.

След удара потърпевшият млад мъж е с тежки пострадвания и на двата крайници и възобновяване му ще отнеме най-малко 7-8 месеца, споделя майка му. Освен че няма да може да кара ски, в околните месеци няма да може и да върви и към момента чака лекарите да му разрешат даже да сяда.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР