Трета година мъж от Мездра е в неизвестност, роднините му

...
Трета година мъж от Мездра е в неизвестност, роднините му
Коментари Харесай

3 години неизвестност! Близките на мъж от Мездра подозират, че е превърнат в професионален просяк

Трета година мъж от Мездра е в неопределеност, роднините му се съмняват, че е похитен и принуждаван да проси в чужбина. Той е липсващ през 2016 година и оттогава щерка му се пробва да го открие, само че без триумф. Преди да изчезне безследно, мъжът е бил принуждаван да проси в Италия, след което се върнал без документи.
Дъщеря му Нели Николова споделя, че в началото отпътувал под претекст, че ще продава елементи на коли. След като отишъл обаче се оказало, че е бил измамен и се наложило да проси. Той разказал, че е просил на оживени места и се е отчитал на индивида, който го е завел. В началото му дали обещание, че ще пазят парите и документите му, само че нищо не му било върнато. По време на престоя си в град Бари, изчезналият Мариус Петков получавал само храна и цигари като заплащане. Той е имал бележник, в който е записвал изкараното всеки ден, което варирало сред 100 и 300 евро.
Николова добавя, че съгласно нея техните диалози са били следени, защото постоянно са провеждани на високоговорител и са били подслушвани. Когато татко й се е прибрал имал синини и контузии. Той й споделил, че е бил блъснат от мотор. Жената обаче се съмнява, че в действителност е обичай и унизен.
Петков е 60-годишен неработоспособен, без два крайници. Изчезнал е за пръв път през 2016 година, а от 2017 година се търси и от Интерпол, досега без резултат. По думи на щерка му, в неговото положение той не е кадърен да работи нещо друго.
„ За последно на 16 септември 2016 година се чухме с него. Тогава ми сподели, че е на ферибота във Видин и ще отпътува някъде, само че не знае къде. След това изгубихме контакт. Седмица по-късно телефонът му не съществува”, споделя още Николова. Тя добавя, че са били в положителни връзки и не е имало причина да прекъсват контакт, и точно това е повода за нейните подозрения.
От полицията обяснили на околните на Петков, че той е тръгнал за чужбина с още 6-7 души от ромски генезис, които са поданици на Монтана. Проведени са били разпити на въпросните лица. По техни данни, възрастният мъж е бил видян за финален път на едно от летищата в Париж и разполагал с 40 евро.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР