Трета доза ваксина срещу Covid-19 на Pfizer/BioNTech е показала ефективност

...
Трета доза ваксина срещу Covid-19 на Pfizer/BioNTech е показала ефективност
Коментари Харесай

Важни новини от Израел: Трета доза на Pfizer е 86% ефективна при над 60-годишните!

Трета доза ваксина против Covid-19 на Pfizer/BioNTech е посочила успеваемост от 86% при хора на възраст над 60 години, съобщи в сряда Израелският институт по публично здраве (HMO), базирайки се на първичните резултати от изследване на хиляди имунизирани.

Израелските здравни служби в Макаби, които обгръщат към една четвърт от 9,3 милиона население на страната, съпоставят резултатите от 149 144 души на възраст над 60 години, които са получили третата си доза минимум преди седмица, сравнявайки ги с други 675 630, които са получили единствено две имунизационни дози сред януари и февруари тази година.

Около 37 души са дали позитивен тест за ковид след третата (бустерна) доза спрямо 1064 позитивни случая измежду тези, които са получили единствено две дози, се споделя в изказване на Израелските здравни служби в Макаби, представени от Ройтерс. Добавя се, че групите за съпоставяне са имали сходни демографски профили.

Преди време от компанията Pfizer споделиха, че ефикасността на имунизацията понижава с течение на времето и че слагане на трета доза демонстрира доста по-високи обезвреждащи антитела против първичния вирус SARS-CoV-2, както и против по-инфекциозните разновидности Бета и Делта на ковид.

Израел стартира да ползва трета доза на имунизацията на Pfizer предишния месец, с цел да се оправи с повишаването на локалните инфекции, провокирани от разновидността Делта. Около 1,1 милиона израелци - хора над 50 години, здравни служащи и други - към този момент са получили третата си доза.

Очаква се Съединени американски щати и няколко европейски страни също да стартират да оферират бустери на възрастни хора и на хора със слаба имунна система, а някои даже обмислят дали да създадат трета доза по-широко налична.

Въпреки слагането на трета доза израелските здравни чиновници се тормозят, че случаите ще продължат да се усилват, като се има поради, че още 1,1 милиона израелци - към 11% от популацията - остават неимунизирани. Тежките случаи на инфектирани с Covid-19 също не престават да се повишава, най-много измежду неимунизираните.

Публикуваните в сряда данни на здравното министерство на Израел, основани на данни за 100 000 души, демонстрират 172 тежки случая измежду неимунизирани хора над 60 години, спрямо 21 съществени случая измежду имунизирани лица в същата възрастова група.

Д -р Анат Екка Зохар от Макаби сподели, че третата доза " още веднъж е потвърдила своята успеваемост " и е " демонстрирала отбрана против Делта разновидността ". " Тройната доза е решението за ограничение на актуалното огнище на зараза ", заключи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР