Треска за съкровища във Врачанския Балкан. Там се провежда един

...
Треска за съкровища във Врачанския Балкан. Там се провежда един
Коментари Харесай

„Намериш ли златинка веднъж, няма отърване": Събор на търсачите на злато и метеорити у нас

Треска за съкровища във Врачанския Балкан. Там се организира един от най-престижните събори на търсачите на самородно злато и астероиди у нас. 

„ Намериш ли златинка един път в реката или парченце от благородния метал в планината, няма отърване. Уникално е, възприятието на изненада какво ще намериш, какъв брой огромно е зрънцето злато или астероид, тръпка “, споделя София Барбова.

Падал ли е астероид от Марс на Антарктида?

В Асоциацията на търсачите на самородно злато и астероиди единствено дамите са над хиляда.

„ Космос от горната страна и злато подземен, те се събират двете неща, прелестно, необикновено занимание, фамилно и да не намериш нищо, остава чистият въздух и природата “, разяснява Кирил Стаменов от Враца.

Десет хиляди лв. е цената на този астероид, открит в Мароко. А според  познавачите, в случай че въобще е паднал астероид край Видинско, е с  размерите на футболна топка. И би бил много по-скъп от нормалното, тъй като безчет очи са го видели.

Георги Пенев от Българската асоциация на търсачите на самородно злато е уверен, че има парчета от видения у нас метеор

„ Този във Видин има история, когато един астероид има история, цената е към този момент доста по-голяма, не е един-два евро на грам “, споделя Светли.

„ Аз съм виждал в Америка, пробива пощенска кутия, пробива автомобил, това е история, тя продава и цената е невероятна “, разяснява Кирил.

Рано сутринта на 30 юни 1908 година жителите на Сибир виждат нещо извънредно, което владее мозъците на учените и до през днешния ден

Малки и огромни от цялата страна мериха сили в съревнование по промиване на самородно злато.

Емилио на четири години споделя, че е намерил богатство.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР