Треньорът в школата на Ботев Пловдив Стефан Стоянов говори за

...
Треньорът в школата на Ботев Пловдив Стефан Стоянов говори за
Коментари Харесай

Треньор в ДЮШ на Ботев Пд за разцвета на академията

Треньорът в школата на Ботев Пловдив Стефан Стоянов приказва за „ Домът на футбола” по DIEMA SPORT по какъв начин се работи в академията на „ канарчетата”. Наставникът има вяра, че в случай че искаш да градиш нещо във футбола, то наложително би трябвало да прибегнеш към услугите на своите юноши. Той подчертава, че в случай че не е по този начин, то всяка година тимовете търсят нов покровител и се случват доста футболни проблеми.

„ Работата с децата е развой. В един подобен, до момента в който се построява един футболист, всеки натрупа разнообразни качества през другите години. Сега работя с деца 2007-а година и са положителни, което ще се види след време. Играчите, които работих преди 01 и 96 реализираха доста положително равнище. За стандартите на България се справихме доста добре”, сподели Стоянов.

„ По-специалното за 2001-а година е, че работят дружно от дребни. Изградиха колектив, жанр и метод на работа. Стигнаха равнището, което е направило по този начин, че да прекрачат границата на мъжкия футбол. Искрено се надявам, че в околните 5-6 години ще се приказва още за тях. Юношите са проекция на треньорите. Развиваме техните качества през призмата, което сме правили ние. Това е градене на къща. Работи се от основата, техника, осъществяване на детайли. Преминало се е в по-горна група. Просто би трябвало да си развиват качествата”, добави Стоянов.

„ Настоящите юноши в първия тим са заслужили това с труда си. Изпълнявали са всичко. Винаги са били дисциплинирани, целеустремени. Мога да настоявам в този миг, че задачата им е още по-висока и по този метод единствено ще вървят напред. Мога да кажа и за тези, които занапред ще влизат. Успял съм да им вкарам в лавите това, че задачите би трябвало да са напред във времето, а не за през днешния ден да остане единствено. Те са построени, с изключение на като играчи, и като характери. Всяка компликация надгражда и мисля, че са готови до някаква степен да се сблъскват с компликации и да ги преодоляват. Чувството на задоволеност при мен е по време на работа. Когато имаш положителни играчи и им се наслаждаваш, че работят добре, оттам-нататък се радваш и ти се желае да не престават така”, добави треньорът при Ботев Пд.

„ Треньорът не би трябвало да прави нищо, с цел да убеди някой да го следва. Те са взаимосвързани нещата. Трябва да покажем с персонален образец кое е вярно, само че би трябвало и да ти се има вяра. Ако те последва мнителен човек, не можеш да разчиташ на него. Важно е да станат хора и мисля, че го реализираме това. Говорим за деца, които са на 18, 19 години. Ако те не са готови, не са подготвени за триумф и тогава отиваш в друга прекаленост. Надявам се, че на тях им е останало нещо от всички лекции, които сме държали пред тях”.

„ Нашата школа работи, демонстрираме резултати, само че не е малко да ти се падне късмет, е шанс, само че да го вземеш, то към този момент е въпрос на качество. Дали шансът им за мъжкия футбол, значимото е да си го вземат. Аз не мога да си показва, че има различен модел, с изключение на да налагаш юноши. Ако искаш да градиш, стартира от младите. За да може това нещо след време да е като някакво печелившо дружество, би трябвало да преболедуваш, да даваш доверие. Трябва да се изправиш с голи гърди пред проблемите и да останеш зад футболистите като цялостна политика на клуба. Ако това е направено както би трябвало, това нещо ще е печелившо. Ако не е, ще чакаме всяка година нов покровител, футболисти. Надяваме се на бразилци и други, което е иронично”, сподели Стефан Стоянов.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: calc(100% + 30px); padding: 0; margin-left: -15px; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; padding-left: 15px; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `` + `  ` + decodeURIComponent(obj.title) + ` ` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР