Треньорът на Ювентус Маурицио Сари бе много доволен от успеха

...
Треньорът на Ювентус Маурицио Сари бе много доволен от успеха
Коментари Харесай

Сари: Това е важна победа, но имаме още дълъг път

Треньорът на Ювентус Маурицио Сари бе доста удовлетворен от триумфа с 2:0 в дербито с Интер. Според него това е значим триумф, само че играчите му не трябва да не помнят, че до края на сезона има да извървят още дълъг път. Наставникът пусна много забавен състав с Дъглас Коста и Гонсало Игуаин в предни позиции, до момента в който Хуан Куадрадо бе върнат като бек, а Пауло Дибала остана на пейката, само че това даде стремежи резултат.

“Обмислихме този вид с моя щаб през вчерашния ден, тъй като в случай че бяхме пуснали Куадрадо в офанзива, това означаваше Коста и Дибала да останат на пейката. Така взехме решение да стартираме с Коста, а Дибала да бъде тайният ни коз, който да пуснем в верния миг. Това е значима победа, само че остават още 12 мача, тъй че ни следва дълъг път до края. Представянето ни бе даже по-добро от това, което чаках да видя. Напоследък имахме някои съмнения, по тази причина избрах да стартират играчи, които да ни дадат повече сила във физическо и психическо отношение. Тези играчи ме впечатлиха в тренировките, само че това може да се промени в идващите дни”, съобщи Сари.

Аарън Рамзи имаше основна роля за успеха на Юве като означи първия гол и се показа като цяло на високо равнище. Наставникът разяснява позитивното развиване на уелсеца напоследък, откогато бе изместен в средата на терена в скица 4-3-3, вместо като трекуартиста в скица 4-3-1-2.

“Той има потребност да разполага с повече пространство пред себе си, тъй като другояче се губи на терена. В момента се оправя добре в тази роля, въпреки че би трябвало да признаем, че в този момент е и в по-добра кондиция спрямо времето, когато действаше като трекуартиста. Гонсало Игуаин се жертва доста за тима през днешния ден и помагаше топката да не стига до Марсело Брозович. Това обаче много изцеди силите му и тогава пристигна моментът да пусна Дибала, който може да бъде разрушителен. Мислех да го пусна в игра минута преди първия гол, само че даже и по-късно реших, че той може да ни помогне да подпечатаме успеха си. Интер опита да ни пресира високо през първото полувреме и евентуално изхаби доста сила. Инерцията на мача се промени след нашия гол и по-късно си върнахме увереността и изиграхме доста мощни 20 минути, до момента в който противникът се загуби. Много съм удовлетворен, че класен тим като Интер съвсем нямаше рисков удар в мача”, добави треньорът.

Серия А 26 кръг, неделя 8 март  Ювентус 2:0краен резулат  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР