Треньорът на ЦСКА - София Саша Илич говори ексклузивно за

...
Треньорът на ЦСКА - София Саша Илич говори ексклузивно за
Коментари Харесай

Илич: Феновете много ни липсват! Убеден съм, че с тях ще бъдем поне 10-20% по-силни

Треньорът на ЦСКА - София Саша Илич приказва извънредно за предаването „ Код Спорт “ по RING. Специалистът към този момент продължава сполучливо задачата да изведе „ алените “ до дълго чакан дубъл. „ Армейците “ са отпред след края на есенния полусезон в шампионата и са на четвъртфинал за Купата на България. Предлагаме акценти от изявлението със Саша Илич:

Г-н Илич, какво очаквахте и какво намерихте в ЦСКА за тази половин година?  
- Моите упования постоянно са огромни. Играх футбол в огромни тимове и където и да съм бил, постоянно сме се борили за титли. Знаех, че ЦСКА е един от най-големите, по-точно най-големият тим в България, и точно този факт ме притегли най-силно. Вече дълго време ЦСКА няма купа във витрината си, само че мисля, че за момента сме на добър път. Истинската битка следва напролет и би трябвало да се подготвим за нея и да вървим напред малко по малко. До момента се представяме добре, само че съм сигурен, че можем още повече.

Колко рискувахте да дойдете в тежък миг в ЦСКА? Тимът се раздираше от вътрешни спорове през месец май, а ултрасите даже оповестиха протест. Обстановката несъмнено не беше за дебют на Вашата треньорска кариера в чужбина. 
- В треньорската специалност не можеш да си избираш подобаващия миг. Когато тимът върви, треньорът не се сменя. Ще се повторя, че ЦСКА е доста огромен клуб и постоянно се бори за титли. Това беше задоволително изискване да дойда. Знаех някои неща, не чак толкоз доста. Ситуацията не беше доста добра, имаше проблеми с почитателите, само че бях уверен, че с положителни мачове в един миг можем да ги върнем на трибуните. И желая в този момент да им кажа, че те доста ни липсват. Нещо повече – уверен съм, че с тях ще бъдем най-малко с 10-20 % по-силни.
23  ЦСКА - София - ЦСКА 1948 II
Обикновено през последните 6 години ЦСКА се бори с Лудогорец за купата, само че след добра есен следва слаба пролет и треньорите развяват бялото знаме с възгласа: " Нямаме класа, трябват прехвърляния ". Да чакаме ли нещо сходно и от Вас или вие ще работите до дъно без да се предавате? 
- Аз съм герой по душа. Боря се до последния миг и ще се боря до последния момент и в този момент да бъдем в конкуренция за купата. Лудогорец е тим, който към този момент 11 години е първенец, играе непрекъснато в Европа и това са преимуществата пред ЦСКА. Но ние в този момент се намираме в добър миг, тъй като сме водачи, въпреки и единствено с точка повече от Лудогорец. Но също знам, че в предходните години пролетта не е била блестяща, що се отнася до ЦСКА. Надявам се, че ще го променим. Надявам се да създадем добра подготовка и че всички ще сме здрави. Със сигурност през паузата ще приказваме с шефовете на клуба за някои играчи, които да покачат конкуренцията за да бъдем още по- мощни от есента.
 Паро Никодимов: Вероятно Саша Илич крие някой коз в ръкава Паро Никодимов: Вероятно Саша Илич крие някой коз в ръкава
Конкретно какво още е належащо на ЦСКА, с цел да вдигне равнището си и да победи в шампионата? Вие какво желаете?  
- Постоянно го дублирам – на ЦСКА са нужни играчи, които вършат разликата. Не изисквам за броя, а за следното - тези, които идват, би трябвало наложително да се разграничават от тези, които имаме. Новият състезател би трябвало да е от оня вид, който прави разликата и да ни донесе това, което ни би трябвало.
 Саша Илич: Трябва да има нови попълнения, водят се диалози Саша Илич: Трябва да има нови попълнения, водят се диалози
Как работите с управлението на клуба? Казвате ли при всяка среща: " Аз желая да върша всички прехвърляния ", както го правеха някои от Вашите прародители? Или не се постанова сходна нервност? 
- Имам доста добра връзка с хората от клуба. Важно е да сме на веднъж, само че в това време е добре в избрани моменти да имаме разлики. Това стимулира най-много мен като треньор да работя по-добре. А също по този начин някои мои несъгласия карат тях да мислят друго. Важното е от всичко това в последна сметка да извлечем най-хубавите решения за ЦСКА.
 Майкъла: Много добре, че Дани Ганчев се зае с ЦСКА Майкъла: Много добре, че Дани Ганчев се зае с ЦСКА
Към кои огромни треньори в историята на футбола имате максимален почит?  
- Много са – от Гуардиола, който прави чудеса където и да отиде, през Моуриньо, който е спечелил всичко. Също по този начин Анчелоти, Зидан… Много фантастични треньори работят по света. Сега към този момент имаме опция да гледаме клипове, видео материали – кой къде работи, по какъв начин работи. Хубаво е да вземеш нещо от другите, само че би трябвало да бъдеш и себе си.
 Шеф на ЦСКА - София: Превъзхождаме Лудогорец като игра Шеф на ЦСКА - София: Превъзхождаме Лудогорец като игра
Докъде мечтаете да стигнете в новото си предизвикателство като триумфи и къде по пътя виждате мястото на ЦСКА?  
- Целите ми са най-високи. Достижими ли са, ще покаже времето. В бъдеще желая да работя в най-хубавите клубове в света, само че за мен към този миг най-хубавият тим в света е ЦСКА. Искам и ще опитаме да създадем нещо огромно. Скоро ще разберем дали ще успеем.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР