Треньорът на Септември (София) - Славко Матич заяви пред Гонг,

...
Треньорът на Септември (София) - Славко Матич заяви пред Гонг,
Коментари Харесай

Славко Матич: България има много добри, млади и талантливи футболисти

Треньорът на Септември (София) - Славко Матич съобщи пред " Гонг ", че е имал шанса да се учи и задава много въпроси на Пеп Гуардиола, Алекс Фъргюсън, Жозе Моуриньо и Шави Ернандес по време на престоя си в Катар.

" Опитваме се да сме положителни, да имаме добра положителна сила, което е значимо, да не кажа и най-важно, и да имаме доверие между тях. Последният мач ни дава още повече самочувствие, изиграхме един добър мач и резултатът беше добър за нас.

Мисля, че направихме доста хубави неща и имам вяра, че тимове като Септември, Арда и Славия ще оказват помощ доста на българския футбол и особено на националния тим. Целта на тима е да развива млади футболисти. Ще забележим, липсваше ни малко шанс през седемте кръга до момента, с цел да имаме още по-добри резултати.

Валери Божинов е огромно име, международно, освен българско. Той значи доста за младите футболисти. Аз съм благополучен да имам такова момче в щаба и на терена като футболист. Много ни помога и за атмосферата и за футболистите.
Първо да кажа, благополучен съм, когато идва треньор от Сърбия тук. Саша Илич, в този момент и Младен Кръстаич. Мисля, че и тримата сме съществени треньори. Говорих с Младен, имахме среща и му споделих, че идва в вярното време тук. Вярвам, че той ще помогне, ние също сме тук да оказваме помощ, аз съм му споделил, че 100% в близко бъдеще може да откри национали от тук. Имаме доста млади и ексцентрични футболисти, каквито в България няма. Това е едно качество, което липсва в България и се надявам да сме добър образец за всеки тим. Казал съм на Кръстаич да стартира изначало и имам вяра, че ще оказва помощ на българския футбол и националния тим да върви нагоре.
Опитваме се да играем близо до европейския футбол. В Катар имах шанса да се изучавам и да задавам много въпроси на Гуардиола, Фъргюсън, Моуриньо и Шави, който по това време беше футболист. Това се случи чрез Бора Милутинович. Знаете какъв брой огромно име е във футбола. той е мой наставник. Днешния футбол изисква доста бягане, доста работа и аз имам вяра това да е вярната посока за развиването на българския футбол.

Най-качествените футболисти, в моя опит, са тези на Балканите. България има бъдеще. Има много млади и надарени футболисти, само че би трябвало неизменност и самообладание. За мен, националният тим на България би трябвало да бъде сред десетте най-хубави тимове.

Саша Илич е един много упорит млад треньор, с огромно предпочитание да покаже качествата си тук и ЦСКА демонстрира резултати към този момент.

Тук всички би трябвало да сме удовлетворени, Целта е, постоянно, да вървим нагоре. Младите футболисти имат още доста пространство да се развиват. Вече направихме доста положителни неща и в този момент би трябвало да имаме самообладание, да работим и да бъдем стимулирани да напредваме. Ще коригириаме неточности и ще напредваме още. ", сподели Матич.

Букмейкърът  счита Септември за новобранец при гостуването на Ботев (Пд). Залози за победа на домакините се одобряват при коефициент 1,47. Равенството е оценено с 4,79, а възможен триумф на столичния отбор с 7,12. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР